Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Спецбіологія

Major: Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація
Code of Subject: 6.023.00.O.10
Credits: 3
Department: Технологія біологічно-активних сполук, фармації та біотехнологія
Lecturer: к.б.н., доц. Червецова Вероніка Геннадіївна
Semester: 1 семестр
Mode of Study: денна
Learning outcomes:
•знання будови про- та еукаріотичних клітин;
•знання морфологічних, культуральних, фізіологічних та біохімічних особливостей мікроорганізмів;
•знання класифікації, генетики, екології мікроорганізмів;
•знання будови, розповсюдження та значення вірусів для здоров’я людини;
•знання основ мікробіологічного та санітарного контролю виробництва;
•знання завдань і напрямів сучасної мікробіології.
Required prior and related subjects:
пререквізити:
Органічна хімія; гігієна; латинська мова.
кореквизити:
Біохімія та молекулярна біологія, Ч.1., Ч.2.; біологія і фізіологія з основами анатомії
Summary of the subject:
Культивування і ріст мікроорганізмів. Вплив факторів зовнішнього середовища на життєдіяльність мікроорганізмів. Обмін речовин (метаболізм) у мікроорганізмів. Спиртове, молочнокисле і пропіоновокисле бродіння. Дихання (цикл Кребса і дихальний ланцюг). Генетика мікроорганізмів. Генетичні рекомбінації прокаріот. Регуляція метаболізму у мікроорганізмів. Екологія мікроорганізмів. Розповсюдження мікроорганізмів у повітрі, воді, ґрунті. Взаємовідношення мікроорганізмів. Нормальна мікрофлора людини. Клінічна мікробіологія. Захворювання, спричинені різними видами мікроорганізмів.
Recommended Books:
1. Мікробіологія: підручник: [для студ.вищ.навч.закл.]/ С. П. Гудзь, С. О. Гнатуш, І. С. Білінська. – Львів: Видавничий центр ЛНУ імені Івана Франка, 2009. – 360 с.
2. Prescott L. M., Harley J. P., Klein D. A. Microbiology, Third Edition. – Dubuque: WCB, 1996. – 936 p.
3. Червецова В. Г. Мікробіологія: консп. лекцій для студентів Інституту хімії та хімічних технологій / В.Г. Червецова. – Львів: Видавництво Львівської політехніки, 2016. – 176 с.
Assessment methods and criteria:
•Письмові звіти з лабораторних робіт, усне опитування (20 балів)
•Латинські назви (диктант – 10 балів)
• Проміжна контрольна робота (10 балів)
•Підсумковий контроль (60 балів, іспит): письмова компонента – 50 балів, усна компонента – 10 балів