Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua
Production Management
Major: Chemical technology of food additives and cosmetic products
Code of Subject: 7.161.08.O.1
Credits: 3
Department: Marketing and Logistics
Lecturer: Igor P. Taranskiy, PhD, Associate Professor of Economics
Semester: 1 семестр
Mode of Study: денна
Learning outcomes:
As the studies results, student has:
know:
Basic principles of production management, functions and process manufacturing enterprise uprvlinnya differences and procedure for the formation of its own and debt capital enterprise, the basic principles of technical resources company, procedure and composition of the investment company
be able to:
Manage technical, labor and investment resources of the enterprise; generate optimal ratio between equity and debt capital company; choose effective methods of managing production facilities pidpryyemtva; to form the right system for employees; establish reasonable standards of inventories
know:
Basic principles of production management, functions and process manufacturing enterprise uprvlinnya differences and procedure for the formation of its own and debt capital enterprise, the basic principles of technical resources company, procedure and composition of the investment company
be able to:
Manage technical, labor and investment resources of the enterprise; generate optimal ratio between equity and debt capital company; choose effective methods of managing production facilities pidpryyemtva; to form the right system for employees; establish reasonable standards of inventories
Required prior and related subjects:
Prerequisites: logistics; statistics;
Co-requisites: finance companies;
Co-requisites: finance companies;
Summary of the subject:
Introduction to production management. The principles of production management. Methods of production management. The functions and process management. Organizational management structure. Resource management in terms of chemical production. Management of technical resources of the company. Material management business. Human Resource Management business. Investment management company.
Recommended Books:
1. Андрушків Б.М., Кузьмін О.Є. Основи менеджменту. – Львів, “Світ”, 2005. – 289 с.
2. Балабанова Л.В. Організація праці менеджера: Підручник. – К.: Професіонал, 2007. – 416 с.
3. Дикань Н.В., Борисенко І.І. Менеджмент: Навч. посібн. – К.: Знання, 2008. – 389 с. – (Вища освіта XXІ століття).
4. Кабушкин Н.И. Основы менеджмента, Минск, БГКУ, 2006. – 285 с.
5. Кузьмін О.Є., Мельник О.Г. Основи менеджменту: Підручник. – К.: «Академвидав», 2003. – 416 с.
6. Менеджмент: теорія та практика. – Тарнавська Н.П., Пушкар Р.М., Тернопіль.: “Карт - бланш”, 2007 . – 456 с.
7. Скрипко Т.О., Ланда О.О. Менеджмент: Навч. посібн.- К.: Центр навчальної літератури, 2006. – 176 с.
8. Фінансовий менеджмент: Підручник /Кер. кол. авт. і наук. ред. проф. А.М. Піддєрьогін. – К.: КНЕУ, 2005. – 536 с.
9. Шегда А.В. Менеджмент. Підручник. – К.: Знання, 2014. – 687 с.
10. Юргутіс І.А. , Кравчук І.І. Основи менеджменту: Навч. посібник. – К.: освіта, 2008. – 256 с.
11. Recommended literature:
1. Андрушків Б.М., Кузьмін О.Є. Основи менеджменту. – Львів, “Світ”, 2005. – 289 с.
2. Балабанова Л.В. Організація праці менеджера: Підручник. – К.: Професіонал, 2007. – 416 с.
3. Дикань Н.В., Борисенко І.І. Менеджмент: Навч. посібн. – К.: Знання, 2008. – 389 с. – (Вища освіта XXІ століття).
4. Кабушкин Н.И. Основы менеджмента, Минск, БГКУ, 2006. – 285 с.
5. Кузьмін О.Є., Мельник О.Г. Основи менеджменту: Підручник. – К.: «Академвидав», 2003. – 416 с.
6. Менеджмент: теорія та практика. – Тарнавська Н.П., Пушкар Р.М., Тернопіль.: “Карт - бланш”, 2007 . – 456 с.
7. Скрипко Т.О., Ланда О.О. Менеджмент: Навч. посібн.- К.: Центр навчальної літератури, 2006. – 176 с.
8. Фінансовий менеджмент: Підручник /Кер. кол. авт. і наук. ред. проф. А.М. Піддєрьогін. – К.: КНЕУ, 2005. – 536 с.
9. Шегда А.В. Менеджмент. Підручник. – К.: Знання, 2014. – 687 с.
10. Юргутіс І.А. , Кравчук І.І. Основи менеджменту: Навч. посібник. – К.: освіта, 2008. – 256 с.
2. Балабанова Л.В. Організація праці менеджера: Підручник. – К.: Професіонал, 2007. – 416 с.
3. Дикань Н.В., Борисенко І.І. Менеджмент: Навч. посібн. – К.: Знання, 2008. – 389 с. – (Вища освіта XXІ століття).
4. Кабушкин Н.И. Основы менеджмента, Минск, БГКУ, 2006. – 285 с.
5. Кузьмін О.Є., Мельник О.Г. Основи менеджменту: Підручник. – К.: «Академвидав», 2003. – 416 с.
6. Менеджмент: теорія та практика. – Тарнавська Н.П., Пушкар Р.М., Тернопіль.: “Карт - бланш”, 2007 . – 456 с.
7. Скрипко Т.О., Ланда О.О. Менеджмент: Навч. посібн.- К.: Центр навчальної літератури, 2006. – 176 с.
8. Фінансовий менеджмент: Підручник /Кер. кол. авт. і наук. ред. проф. А.М. Піддєрьогін. – К.: КНЕУ, 2005. – 536 с.
9. Шегда А.В. Менеджмент. Підручник. – К.: Знання, 2014. – 687 с.
10. Юргутіс І.А. , Кравчук І.І. Основи менеджменту: Навч. посібник. – К.: освіта, 2008. – 256 с.
11. Recommended literature:
1. Андрушків Б.М., Кузьмін О.Є. Основи менеджменту. – Львів, “Світ”, 2005. – 289 с.
2. Балабанова Л.В. Організація праці менеджера: Підручник. – К.: Професіонал, 2007. – 416 с.
3. Дикань Н.В., Борисенко І.І. Менеджмент: Навч. посібн. – К.: Знання, 2008. – 389 с. – (Вища освіта XXІ століття).
4. Кабушкин Н.И. Основы менеджмента, Минск, БГКУ, 2006. – 285 с.
5. Кузьмін О.Є., Мельник О.Г. Основи менеджменту: Підручник. – К.: «Академвидав», 2003. – 416 с.
6. Менеджмент: теорія та практика. – Тарнавська Н.П., Пушкар Р.М., Тернопіль.: “Карт - бланш”, 2007 . – 456 с.
7. Скрипко Т.О., Ланда О.О. Менеджмент: Навч. посібн.- К.: Центр навчальної літератури, 2006. – 176 с.
8. Фінансовий менеджмент: Підручник /Кер. кол. авт. і наук. ред. проф. А.М. Піддєрьогін. – К.: КНЕУ, 2005. – 536 с.
9. Шегда А.В. Менеджмент. Підручник. – К.: Знання, 2014. – 687 с.
10. Юргутіс І.А. , Кравчук І.І. Основи менеджменту: Навч. посібник. – К.: освіта, 2008. – 256 с.
Assessment methods and criteria:
lectures, practical lessons, independent learning
Current control (30%) work in workshops, oral examination.
Competitive work (70% ex ), semester control.
Current control (30%) work in workshops, oral examination.
Competitive work (70% ex ), semester control.