Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua
Malt Technology
Major: Fermentation Products and Winemaking Technologies
Code of Subject: 7.181.01.E.25
Credits: 7
Department: Organic Products Technology
Lecturer: Associated Professor Natalia Berezovska
Semester: 1 семестр
Mode of Study: заочна
Learning outcomes:
• Have knowledge of the scientific and theoretical foundations of various malts production technologies that could be used for brewing industry and how it could be used to optimize technological processes.
• Have the ability to perform calculations of malting technological processes, and how to perform chemical, technological and microbiological quality control.
• To be able to make technological schemes of malts steeping, germination and drying
• Have the ability to perform calculations of malting technological processes, and how to perform chemical, technological and microbiological quality control.
• To be able to make technological schemes of malts steeping, germination and drying
Required prior and related subjects:
• Alcohol, Liqueur and Vodka Products Technology
• Innovative Food Technology
• Microbiology of Fermentation Products and Winemaking
• Beer and Non-alcoholic Beverages Technology
• Innovative Food Technology
• Microbiology of Fermentation Products and Winemaking
• Beer and Non-alcoholic Beverages Technology
Summary of the subject:
Raw materials for brewing malt. Technology of grain preparation to malting. Technology steeping, germination and drying light barley malt. Technology of dark, caramel, roasted and other malts. Technology of rye and wheat malts.
Recommended Books:
1. Кунце В. Технология солода и пива. Перевод с немецкого. — СПб.: Профессия, 2001. — 912 с.
2. Домарецький В.А. Технологія солоду та пива. Інкос: Київ,2004,-426с.
3. Технология солоду, пива та безалкогольних напоїв у задачах і прикладах: Навчальний посібник для студентів вищих навчальних закладів / А. Є. Мелетьев, В. А. Домарецкий, С. Р. Тодосійчук, А. М. Куц та ін. – К.: НУХТ, 2007.– 256 с.
2. Домарецький В.А. Технологія солоду та пива. Інкос: Київ,2004,-426с.
3. Технология солоду, пива та безалкогольних напоїв у задачах і прикладах: Навчальний посібник для студентів вищих навчальних закладів / А. Є. Мелетьев, В. А. Домарецкий, С. Р. Тодосійчук, А. М. Куц та ін. – К.: НУХТ, 2007.– 256 с.
Assessment methods and criteria:
• Writing reports on laboratory work, oral questioning, control work (30%)
• Final control (70% control event, exam): written-oral form (70%)
• Final control (70% control event, exam): written-oral form (70%)