Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua
Управління якістю
Major: Менеджмент
Code of Subject: 6.073.01.E.84
Credits: 4
Department: Менеджмент організацій
Lecturer: к.е.н., доц. Грибик Ігор Іванович,
к.е.н., доц. Смолінська Наталія Володимирівна
Semester: 7 семестр
Mode of Study: заочна
Learning outcomes:
1. базові знання з фундаментальних природничих наук, про закономірності розвитку історії, економіки, менеджменту і права, основні філософські категорії та загальнонаукові методи.
2. базові знання і розуміння класичних і сучасних підходів до менеджменту, принципів, законів, функцій.
3. застосовувати набуті знання і розуміння для ідентифікації, формулювання і вирішення завдань управління підприємствами та організаціями, використовуючи відомі методи.
4. системно мислити та застосовувати творчі здібності до формування принципово нових ідей в управлінні підприємствами та організаціями.
5. здійснювати пошук інформації в різних джерелах для вирішення задач ефективного управління суб’єктами господарювання в умовах ринкової економіки.
6. уміння на основі проведених досліджень розробити рекомендації щодо ефективного використання людських ресурсів суб’єктам господарювання.
7. здатність бути критичним та самокритичним для розуміння факторів, які мають позитивний чи негативний вплив на комуні-кацію, та здатність визначити та врахувати ці фактори в конкрет-них комунікаційних ситуаціях.
8. Здатність критично оцінювати отримані результати діяльності, та аргументовано захищати прийняті рішення.
2. базові знання і розуміння класичних і сучасних підходів до менеджменту, принципів, законів, функцій.
3. застосовувати набуті знання і розуміння для ідентифікації, формулювання і вирішення завдань управління підприємствами та організаціями, використовуючи відомі методи.
4. системно мислити та застосовувати творчі здібності до формування принципово нових ідей в управлінні підприємствами та організаціями.
5. здійснювати пошук інформації в різних джерелах для вирішення задач ефективного управління суб’єктами господарювання в умовах ринкової економіки.
6. уміння на основі проведених досліджень розробити рекомендації щодо ефективного використання людських ресурсів суб’єктам господарювання.
7. здатність бути критичним та самокритичним для розуміння факторів, які мають позитивний чи негативний вплив на комуні-кацію, та здатність визначити та врахувати ці фактори в конкрет-них комунікаційних ситуаціях.
8. Здатність критично оцінювати отримані результати діяльності, та аргументовано захищати прийняті рішення.
Required prior and related subjects:
Пререквізити: Операційний менеджмент, Управління бізнесом
Summary of the subject:
Якість як економічна категорія та об’єкт управління. Управління якістю на основі стандартів ISO та принципах TQM. Формування якості продукту. Якість продукту: виробництво та сфера послуг. Контроль та оцінка якості. Управління витратами на забезпечення якості. Мотивування персоналу як інструмент управління якістю. Вплив змін на управління якістю.
Recommended Books:
1. Вакуленко А.В. Управління якістю: Навч.-метод. посіб. для самост. вивч. дисц. — К.: КНЕУ, 2004. — 167 с.
2. Гличев А.В. Основи управлення качеством продукции. — 2-е изд. — М.:РИА "Стандартьі и качество", 2001. — 425 с.
3. Койфман Ю.І., Герус О.В., Кисельова Т.М. та ін. Міжнародна стандартизація та сертифікація систем якості: Довідник. — К.; Л.: ТК-93 "Управління якістю та забезпечення якості", 1995. — 260 с.
4. Шаповал М.І. Основи стандартизації, управління якістю і серифікації:Підручник. — 3-тє вид., перероб. і доп. — К.: Європ. ун-т фінансів, інформ.систем менеджм. і бізнесу, 2000. — 174 с.
2. Гличев А.В. Основи управлення качеством продукции. — 2-е изд. — М.:РИА "Стандартьі и качество", 2001. — 425 с.
3. Койфман Ю.І., Герус О.В., Кисельова Т.М. та ін. Міжнародна стандартизація та сертифікація систем якості: Довідник. — К.; Л.: ТК-93 "Управління якістю та забезпечення якості", 1995. — 260 с.
4. Шаповал М.І. Основи стандартизації, управління якістю і серифікації:Підручник. — 3-тє вид., перероб. і доп. — К.: Європ. ун-т фінансів, інформ.систем менеджм. і бізнесу, 2000. — 174 с.
Assessment methods and criteria:
• поточний контроль (30%) - виконання практичних завдань, усне опитування
• підсумковий контроль (70% , диференційований залік): письмова форма
• підсумковий контроль (70% , диференційований залік): письмова форма
Управління якістю
Major: Менеджмент
Code of Subject: 6.073.07.E.204
Credits: 4
Department: Маркетинг і логістика
Lecturer:
Semester: 7 семестр
Mode of Study: заочна
Learning outcomes:
Required prior and related subjects:
Summary of the subject:
Recommended Books:
Assessment methods and criteria: