Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Image Strategies

Major: Information, Library and Archival Studies
Code of Subject: 6.029.00.M.60
Credits: 6
Department: Social Communication and Information Activities
Lecturer: Ph.D., Assoc. prof. Holoshchuk Roman
Semester: 7 семестр
Mode of Study: заочна
Learning outcomes:
As a result of the discipline "Internet technology and resources," the student must know:
• principles of the Internet and its technologies, services and resources;
• peculiarities of the global system of World Wide Web and current trends in its development;
• basic use of hypertext technology and basic types of modern social communications in the WWW.
Required prior and related subjects:
• Modern software
• Development of specialized sites
• Technology Information Search, Part 2
Summary of the subject:
The Internet. General concepts. Information technology network INTERNET. Overview of services Internet. Technology email. Technology and Services World Wide Web (WWW). Architecture building WWW. Information technology Hypertext markup. Cascading Style Sheets CSS. The global search engines. The complex Web 2.0 technologies. Standards and protocols used by Web services 2.0. Applied use of Internet technologies and resources.
Recommended Books:
1. Андрухів А. І. Електронні послуги в бібліотечній справі : навч. посібник / А. І. Андрухів, Р. О. Голощук, М. Б. Сокіл. – Львів : Видавництво Львівської політехніки, 2016. – 136 с. – (Серія “Інформація. Комунікація. Документація” ; вип. 8).
2. Інформаційні ресурси. Словник законодавчої та стандартизованої термінології / Нац. акад. пед. наук України, Держ. наук.-пед. б-ка України ім. В. О. Сухомлинського ; [уклад.: П. І. Рогова, Я. О. Чепуренко, С. М. Зозуля, І. Г. Лобановська]. – Київ : [Нілан-ЛТД], 2012. – 283 с.
3. Позиціонування сайтів у глобальному інформаційному середовищі: Монографія / А.М. Пелещишин. – Львів: Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2007. – 260 с.
Assessment methods and criteria:
• written reports on laboratory work, oral examination, reference work (40%)
• final control (control measure, test): written, oral form (60%)