Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Theoretical Basis of Product Science

Major: Business, Trade and Exchange Activities
Code of Subject: 6.076.00.O.37
Credits: 5
Department: Ecological Politics and Environment Protection Management
Lecturer: Assistant Professors of the department of entrepreneurship and ecological expertise of goods
Semester: 5 семестр
Mode of Study: денна
Learning outcomes:
• The ability to use technology classification and coding, product range;
• the ability to assess the quality of the processes that occur in goods during tovaroprosuvannya to take them into account in the planning of commercial transactions and prevent loss of quality and weight of the goods
• ownership methods of assessing the quality of goods;
• ability to identify quality products in line with current regulatory documentation and solve practical problems associated with storing goods.
Required prior and related subjects:
- Mathematics for Economists
- Fundamentals of marketing
- Fundamentals of management
- Fundamentals of entrepreneurship
- Chemistry
- Economy Commercial Activities
Summary of the subject:
Commodities in the sciences of goods and trade; object and subject merchandise; Commodity methodology; scientific bases of formation needs goods; requirements for products; properties of the goods; quality products; methods of evaluation and research; range of products; classification of goods; foundations preserving the quality and quantity of goods in the goods movement; Coding; Information about the product.
Recommended Books:
1. ДСТУ 3993-2000 Товарознавство. Терміни та визначення. - К.: Держс¬тандарт України, 2000. - 24 с.
2. ДСТУ 4281-2004 Заклади ресторанного господарства. Класифікація. -К.: Держспоживстандарт України, 2004. - 12 с.
3. Закон України «Про захист прав споживачів», №3161-IV від 01.01.2005 р.
4. Закон України «Про якість і безпеку харчових продуктів і продовольчої сировини» // Відомості Верховної Ради (ВВР), № 2116 - 15 від 21.10.2004 р.
5. Михайлов В. І. Товарознавство непродовольчих товарів / В.І. Михай-лов, Т.Г. Глушкова, О.І. Зельніченко. - К.: КНИГА. - 2004. - 448 с.
6. Орлова Н.Я. Теоретичні основи товарознавства. Продовольчі товари : практикум / Н.Я. Орлова. - К. : КНТЕУ, 2008.
7. Сирохман І.В. Товарознавство продовольчих товарів: підручник / І.В. Сирохман, І.М. Задорожній, П.Х. Пономарьов. - 4-е вид., переробл. і допов. -К.: Лібра, 2007. 660 с.
8. Теоретичні основи товарознавства / ЮТ. Жук, В.А. Жук, В.В. Гаврилишин та ін. - Л.: Компакт ЛВ, 2008.
9. Титаренко Л.Д. Теоретичні основи товарознавства. Навч. посіб. - К.: Центр Навчальної літератури, 2003. - 207 с.
Assessment methods and criteria:
- The current control (30%) are workshops, oral interviews and test;
- The final control (70%) is a credit.