Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Комп'ютерні технології та системи видавничо-поліграфічних виробництв

8.186.01 Комп'ютерні технології та системи видавничо-поліграфічних виробництв
Кваліфікація: Магістр з видавництва та поліграфії
Рік вступу: 2016
Тривалість програми: 1,5 роки
Кількість кредитів: 90 кредитів ЄКТС
Рівень кваліфікації відповідно до Національної рамки кваліфікацій, Європейської рамки кваліфікацій для навчання впродовж життя: Другий (магістерський) рівень, сьомий рівень НРК, другий цикл РК-ЄПВО
Галузь знань: Виробництво та технології
Особливі умови вступу: Наявність ступеня бакалавра. Зарахування здійснюється за конкурсом на основі вступних випробувань.
Конкретні механізми визнання попереднього навчання: За умови, що попередній рівень отримано в іншій країні, необхідна нострифікація, яка проводиться Львівською політехнікою. Механізмів визнання неформальної та інформальної освіти-нема.
Вимоги та правила щодо отримання кваліфікації, вимоги щодо виконання навчальної програми: Повне виконання навчальної програми, виконання та захист магістерської роботи.
Характеристика освітньої програми:
Забезпечити студентам здобуття поглиблених теоретичних, практичних знань та умінь у сфері інформаційних технологій та спеціалізованих комп’ютерних систем видавничо-поліграфічних виробництв, що дасть їм можливість ефективно виконувати завдання по розробці, впровадженню та експлуатації комп'ютеризованих систем; створенню програмних продуктів, WEB технологій і дизайну; управлінні ІТ-проектами; технологій кодування і обробки мультимедійної інформації. Студенти здобувають навички використання сучасних прикладних програм, лабораторія видавничих систем та комп’ютерного дизайну, споряджена робочими станціями MacAir.
Набуті компетентності:
1. Здатність формулювати та вдосконалювати важливу дослідницьку задачу, для її вирішення збирати необхідну інформацію та формулювати висновки, які можна захищати в науковому контексті.
2. Здатність працювати з експертними та текстологічними джерелами інформації для інтеграції даних і знань в області діяльності організації за допомогою методів набуття знань, подання знань, класифікації і компіляції знань.
3. Здатність виконувати постановку задачі інтелектуального аналізу, визначати її місце у загальній класифікації задач та формувати опис об’єктів на основі ознак.
1. Здатність організовувати, конфігурувати та розробляти Web-системи, використовуючи принципи розподілених систем, гіпертекстових систем, відповідні технічні та програмні засоби.
2. Володіння комплексними знаннями та навичками з сучасних технологій електронних видань, сучасних комп’ютеризованих систем та технологій видавничо-поліграфічних виробництв що відповідає сучасним потребам міжнародного й національного ринку праці.
3. Виявлена здатність генерувати оригінальні, якісно нові ідеї, які можуть бути однозначно та аргументовано сприйнятими як в знайомих, так і в незнайомих ситуаціях, пов’язаних із виконанням своїх функціональних та посадових обов’язків.
1. Здатність роботи в науково-дослідних проектах, що зумовлює посилення навичок вирішення практичних проблем та створює передумови подальшого навчання в аспірантурі.
2. Знання сучасних досягнень інноваційних технологій в галузі електронного дизайну та уміння використовувати їх в практичній діяльності.
3. Критично оцінювати результати діяльності, та аргументовано захищати прийняті рішення.
Форма навчання: денна
Академічна мобільність: Нема, проте мобільність заохочується та визнається згідно із процедурами ЄКТС
Практика/стажування: Дослідницька практика за темою магістерської кваліфікаційної роботи
Керівник освітньої програми, контактна особа: Д.т.н. професор Ткаченко Роман Олексійович (тел: (032) 258-27-79, e-mail: Roman.O.Tkachenko@lpnu.ua)
Професійні профілі випускників: Професіонали на підприємствах різних форм власності, що займаються розробкою, впровадженням і супроводом інформаційних систем; ІТ-підприємствах і організаціях, які випускають продукти з елементами комп’ютерного дизайну або штучного інтелекту; друкарнях; видавництвах; підприємствах медіа індустрії; в науково-дослідних установах.
Доступ до подальшого навчання: Навчання на докторському рівні, програми підвищення кваліфікації
Інші особливості програми: Нема
Інститут: Інститут комп'ютерних наук та інформаційних технологій