Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Радіотехніка

8.172.07 Радіотехніка
Кваліфікація: Магістр з телекомунікацій та радіотехніки за спеціалізацією «Радіотехніка»
Рік вступу: 2016
Тривалість програми: 1,5 роки
Кількість кредитів: 90 кредитів ЄКТС
Рівень кваліфікації відповідно до Національної рамки кваліфікацій, Європейської рамки кваліфікацій для навчання впродовж життя: Другий (магістерський) рівень, сьомий рівень НРК, другий цикл РК-ЄПВО
Галузь знань: Електроніка та телекомунікації
Особливі умови вступу: Немає
Конкретні механізми визнання попереднього навчання: За умови, що попередній рівень отримано в іншій країні, необхідна нострифікація, яка проводиться Львівською політехнікою. Механізмів визнання неформальної та інформальної освіти-нема.
Вимоги та правила щодо отримання кваліфікації, вимоги щодо виконання навчальної програми: Повне виконання навчальної програми, переддипломна практика за темою магістерської кваліфікаційної роботи та захист магістерської кваліфікаційної роботи.
Характеристика освітньої програми:
Освітньо-професійна програма базується на загальновідомих положеннях та результатах сучасних наукових досліджень в області телекомунікацій та радіотехніки й орієнтує на подальшу професійну та наукову кар’єру, пов’язану з інформаційними технологіями, телекомунікаціями та радіотехнікою. Освітньо-професійна програма має вісім спеціалізацій - апаратура радіомовлення, радіозв’язку та телебачення; інформаційні мережі зв'язку; радіоелектронні пристрої, системи та комплекси; радіоелектронні апарати та засоби; радіотехніка; системне адміністрування телекомунікаційних мереж; телекомунікаційні системи та мережі; технології та засоби телекомунікацій.
Набуті компетентності:
1.Знання концепції побудови й управління телекомунікаційних систем та мереж третього та четвертого поколінь, функціональної та просторової архітектури телекомунікаційних систем та мереж другого та третього покоління.
2.Знання технологій та протоколів передавання сигналів у телекомунікаційних системах та мережах (зокрема класифікації сучасних методів модуляції, розділення каналів та організації дуплексного зв’язку), схем організації зв’язку в телекомунікаційних системах за основними технологіями.
3.Знання концепції впровадження телекомунікаційних систем та мереж наступного покоління.
4.Знання основних понять теорії надійності радіоелектронних систем та комплексів, сутності сучасних схемотехнічних, системотехнчних та надійнисних аспектів проектування радіоелектронної апаратури та ієрархічних рівнів абстрагування моделей об’єктів проектування.
5.Знання основних видів проектних операцій та процедур схемотехнічного та функціонально-логічного проектування радіоелектронної апаратури.
6.Знання функціональних можливостей сучасних програмно-методичних комплексів автоматизованого проектування радіоелектронних пристроїв.
1.Уміння здійснювати аналіз вимог до телекомунікаційних і радіоелектронних пристроїв та систем і на його основі коректно формулювати технічне завдання на проектування таких пристроїв та систем.
2.Уміння використовувати отримані знання про архітектуру, принципи побудови та функціонування телекомунікаційних систем для побудови планів покриття телекомунікаційних мереж.
3.Уміння застосовувати отримані знання про типи модуляції, технології та протоколи передавання в телекомунікаційних системах та мережах для розробки частотних планів.
4.Уміння використовувати функціональні можливості сучасних програмно-методичних комплексів автоматизованого проектування для багатоваріантного аналізу, призначення допусків на параметри компонентів схем, оптимізації характеристик схем за заданими критеріями, статистичного аналізу.
5.Уміння ефективно застосовувати в процесі схемотехнічного проектування методи та засоби автоматизованого проектування, зокрема програми Micro Cap та MATLAB Simulink, синтезувати з використанням цих програм стійкі макромоделі лінійних та нелінійних кіл із зосередженими параметрами.
6.Уміння застосовувати отримані знання з контролю та діагностики РЕА, апаратно реалізувати існуючі методи контролю РЕА.
1.Здатність до письмової та усної комунікації українською та іноземними мовами (англійською, німецькою, італійською, французькою, іспанською та іншими) мовами.
2.Здатність використання різноманітних методів комунікації, зокрема сучасних інформаційних технологій, для ефективного спілкування на професійному та соціальному рівнях.
3.Здатність до ділових комунікацій у професійній сфері, а саме вести дискусію й викладати основи професійних знань в телекомунікаціях та радіотехніці, знання основ ділового спілкування, навички роботи у команді.
4.Здатність адаптуватись до нових ситуацій та приймати відповідальні рішення.
5.Здатність усвідомлювати необхідність навчання впродовж усього життя з метою поглиблення набутих та здобуття нових фахових знань.
6.Здатність відповідально ставитись до виконуваної роботи, самостійно приймати рішення, досягати поставленої мети з дотриманням вимог професійної етики.
Форма навчання: денна
Академічна мобільність: Немає, проте мобільність заохочується та визнається згідно із процедурами ЄКТС
Практика/стажування: Переддипломна практика за темою магістерської кваліфікаційної роботи.
Керівник освітньої програми, контактна особа: Керівник освітньої програми – проф., д.т.н. Бондарєв Андрій Петрович, моб. тел.: 0677994082, e-mail: bondap@ukr.net
Професійні профілі випускників: Випускники спеціальності Телекомунікації та радіотехніка можуть працювати у сфері інформаційних технологій, радіоелектроніки та телекомунікацій: фахівці з проектування телекомунікаційних та радіотехнічних систем та пристроїв; розробники програмного забезпечення для програмно-апаратних та вбудованих систем зв’язку та керування; фахівці з проектування, виробництва, ремонту, обслуговування та налагодження електронного обладнання та систем комп’ютерного керування технологічними процесами; фахівці в галузі проектування та виробництва радіоелектронних засобів для різних галузей народного господарства – зв’язку, приладобудування, медицини, біоінженерії, оборонної промисловості, транспорту та електронної промисловості.
Доступ до подальшого навчання: Можливість подальшого навчання для здобуття третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти (навчання в аспірантурі).
Інші особливості програми: Програма реалізовується українською мовою.
Інститут: Інститут телекомунікацій, радіоелектроніки та електронної техніки