Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Modern Application of Biotechnological Methods (Biotechnology of Food Industries)

Major: Pharmaceutical biotechnology
Code of Subject: 7.162.01.O.3
Credits: 4
Department: Technology of Biologically Active Substances, Pharmacy and Biotechnology
Lecturer: PhD chemistry science., docent., As. Professor Shved Olha
Semester: 1 семестр
Mode of Study: денна
Learning outcomes:
the formation of knowledge of the principles and methods of biotechnology as a science and bioindustry for food production and for the implementation of innovative projects; - have knowledge world's major biotech companies, production and markets bioindustry; -have knowledge nature of commodity production and forms bioproduktion; -ability to the evaluation, interpretation and synthesis of information and test results, to be able to determine the qualitative and quantitative indicators, to make technological scheme of production to ensure the normal biotechnological process of obtaining the commodity form bioproduktion food enterprises.
Required prior and related subjects:
Prerequisites: Hygienic Foundations of Food Safety, General biotechnology, Biotechnology of Fermentation, Marketing and Commodity in Biotechnology
Co-requisites: Simulation and Scaling of Biotechnological Production in the GMP System, Technology of Biologically Active Additives, Modern Application of Biotechnological Methods (Industrial Biotechnology)
Summary of the subject:
Integrative character determining trends and conditions of bioindustry Food Biotechnology at bioproduction market needs. Types of biotechnological production, biochemical processes, technology producers, enzyme conversion technology and biopolymers substrates bioproduction commodity form. Bioprocesses yeast production; brewing; ,bioethanolproduction; wine; baking; dairy fermentation, cheese; biological fermentation and preservation; functional fermented beverages. The system of food safety bioproducts, biologics, defects bioproduction
Recommended Books:
1. Бондар І.В., Гуляєв В.М. Промислова біотехнологія.Харчова та агробіотехнологія. Навчальний посібник. -Дніпродзержинськ: ДДТУ- 2004.-280 с. 2. Бондар І.В., Гуляєв B.M. Основи біотехнології. Монграфія. - Дніпродзержинск: ДДТУ- 2009.- 444с. 3 . Герасименко В.Г., Герасименко М.О., Цвіліховський М.І. та ін. Біотехнологія. Підручник. - К.: Інкос.-2006.- 645 с. 4. .Пирог Т.П., Ігнатова O.A. Загальна біотехнологія. Підручник. - Київ: НУХТ - 2009. - 386с. 5. Яворська Г.В., Гудзь СП., Гнатуш CO. Промислова біотехнологія. Навчальний посібник.- Львів:ВЦ ЛНУ-2008.- 256с. 6. Биотехнология. Принципы и применение (ред. И.Хиггинса, Д.Беста, Дж.Джонса). Пер. с англ.- М.: Мир -1988. -479с. 7. .Швед О.В., Миколів О.Б., Комаровська-Порохнявець О.З., Новіков В.П. Екологічна біотехнологія. Кн.І.,Кн.ІІ, – Львів: НУ “ЛП”.- 2010.– 424 с.; 368с. 11..Мальцев П.М. Технология бродильных производств. М., 1980. 8. Назаров Н.И. Общая технология пищевых продуктов. М., В.школа. 1989. 9. М. Вербина, Ю. В. Каптерева. Микробиология пищевых производств. М.: Агропромиздат, 1988. 10. Лиепиньш Г.К., Дунце М.Э. Сырье и питательные среды для промышленной биотехнологии. Рига. Зинатне. -1987.
Assessment methods and criteria:
oral survey; individual task (IndZ); exam (Е) .
Current control (CC) - LW (performance, protection and execution report - 20%); IndZ1 (registration of the report on the individual topic of multimedia presentation - 10%), IndZ2 (development of the technological flowcharts bioproduktion to A3 - 10%) and participation in scientific work (including up to 5 points) - 40%
Control measure (CM) - Е (written test - 50%; oral component -10%) - 60%