Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua
Операційний менеджмент
Major: Менеджмент
Code of Subject: 6.073.00.O.59
Credits: 4
Department: Менеджмент організацій
Lecturer: доцент Сорочак Олег Зіновійович
Semester: 5 семестр
Mode of Study: заочна
Learning outcomes:
• знання і розуміння наукових принципів, що лежать в основі менеджменту;
• уміння планувати різноманітні види діяльності, здійснювати побудову організаційних структур управління організаціями і підрозділами, використовувати ефективні системи мотивування працівників та оплати праці, забезпечувати ефективний контроль якості робіт і регулювання управлінських процесів;
здатність критично оцінювати отримані результати діяльності, та аргументовано захищати прийняті рішення.
• уміння планувати різноманітні види діяльності, здійснювати побудову організаційних структур управління організаціями і підрозділами, використовувати ефективні системи мотивування працівників та оплати праці, забезпечувати ефективний контроль якості робіт і регулювання управлінських процесів;
здатність критично оцінювати отримані результати діяльності, та аргументовано захищати прийняті рішення.
Required prior and related subjects:
пререквізити:
• Менеджмент,
• Економіка підприємства,
• Логістика,
• Управління бізнесом
• Менеджмент,
• Економіка підприємства,
• Логістика,
• Управління бізнесом
Summary of the subject:
Основи операційного менеджменту: основні поняття та розвиток. Управління формуванням операційної системи: класифікація операційних систем, поняття і структура операційного процесу, місце і значення структурних складових операційної системи. Управління забезпеченням операційної системи: управління проектами підготовки продуктів, управління матеріальними ресурсами і виробничими запасами, управління обслуговуванням операційної системи. Управління функціонуванням операційної системи: оперативне управління діяльні¬стю, управління якістю товарів і послуг, управління продуктивністю операційної системи.
Recommended Books:
1. Белінський П.І. Менеджмент виробництва та операцій: Підручник. – К.: ЦНЛ, 2005. – 624 с.
2. Джей Хейзер, Барри Рендер. Операционный менеджмент. 10-е изд. Пер. с англ.: СПб.: Питер, 2015. – 1056 с.
3. Слак Н., Чеймберс С., Джонстон Р. Организация, планирование и проектирование производства. Операционный менеджмент. Пер. с англ.: М.: Инфра-М, 2015. – 790 с.
4. Трут О.О. Операційний менеджмент: підручник / О.О.Трут. – К.: Академвидав, 2013. – 348 с.
2. Джей Хейзер, Барри Рендер. Операционный менеджмент. 10-е изд. Пер. с англ.: СПб.: Питер, 2015. – 1056 с.
3. Слак Н., Чеймберс С., Джонстон Р. Организация, планирование и проектирование производства. Операционный менеджмент. Пер. с англ.: М.: Инфра-М, 2015. – 790 с.
4. Трут О.О. Операційний менеджмент: підручник / О.О.Трут. – К.: Академвидав, 2013. – 348 с.
Assessment methods and criteria:
• письмові звіти з лабораторних робіт, усне опитування (30%)
• підсумковий контроль (70 %, контрольний захід, екзамен): письмово-усна форма (70%)
• підсумковий контроль (70 %, контрольний захід, екзамен): письмово-усна форма (70%)
Операційний менеджмент (курсова робота)
Major: Менеджмент
Code of Subject: 6.073.01.E.73
Credits: 2
Department: Менеджмент організацій
Lecturer: доцент Сорочак Олег Зіновійович
Semester: 5 семестр
Mode of Study: заочна
Learning outcomes:
• здатність продемонструвати базові знання у сфері стратегічного, операційного, інноваційного, антикризового, фінансового, інвестиційного, антисипативного, креативного управління організаціями та їх підрозділами;
• застосовувати набуті знання і розуміння для ідентифікації, формулювання і вирішення завдань управління підприємствами та організаціями, використовуючи відомі методи;
• здійснювати пошук інформації в різних джерелах для вирішення задач ефективного управління суб’єктами господарювання в умовах ринкової економіки;
• здатність адаптуватись до нових ситуацій та приймати відповідні рішення;
здатність критично оцінювати отримані результати діяльності, та аргументовано захищати прийняті рішення.
• застосовувати набуті знання і розуміння для ідентифікації, формулювання і вирішення завдань управління підприємствами та організаціями, використовуючи відомі методи;
• здійснювати пошук інформації в різних джерелах для вирішення задач ефективного управління суб’єктами господарювання в умовах ринкової економіки;
• здатність адаптуватись до нових ситуацій та приймати відповідні рішення;
здатність критично оцінювати отримані результати діяльності, та аргументовано захищати прийняті рішення.
Required prior and related subjects:
пререквізити:
• Логістика,
• Управління бізнесом.
• Логістика,
• Управління бізнесом.
Summary of the subject:
Перелік тем курсової роботи:
Тема 1. Обґрунтування місця розташування виробничих потужностей організації.
Тема 2. Планування роботи потокової виробничої лінії.
Тема 3. Планування роботи виробничої дільниці в умовах серійного виробництва.
Тема 4. Вибір систем управління запасами підприємства на основі АВС та XYZ-аналізу.
Тема 5. Оптимізація виробничої програми підприємства із застосуванням лінійного програмування.
Тема 6. Розробка проекту реінжинірингу операційної системи організації із застосуванням MS Project.
Тема 7. Розробка стратегії та середовища операційного процесу сервісної організації.
Тема 8. Розрахунок витрат на впровадження та сертифікацію системи управління якістю в організації.
Тема 9. Розробка програми підвищення та управління продуктивністю операційної діяльності.
Recommended Books:
1. Павеллек Гюнтер. Комплексное планирование промышленных предприятий: Базовые принципы, методика, ИТ-обеспечение. Пер. с нем.: М.: Альпина Паблишер, 2015. – 368 с.
2. Слак Н., Чеймберс С., Джонстон Р. Организация, планирование и проектирование производства. Операционный менеджмент. Пер. с англ.: М.: Инфра-М, 2015. – 790 с.
3. Хакевер К., Рендер Б., Рассел Р., Мердик Р. Управление и организация в сфере услуг, 2-е изд. / Пер. с англ. под ред. В.В.Кулибановой. – СПб.: Питер, 2002. – 752 с.
4. Управління проектами: процеси планування проектних дій [Текст]: підручник / І.В.Чумаченко, В.В.Морозов, Н.В.Доценко, А.М.Чередніченко. – К.: Університет економіки та права «КРОК», 2014. – 673 с.
5. Управління якістю: навч. посіб. для студ. вищ. навч.закл. / В.Б.Захожай, Н.Г.Салухіна, О.М.Язвінська, А.Ю.Чорний; за наук. ред. В.Б.Захожая. – К.: ДП «Вид. дім «Персонал», 2011. – 936 с.
2. Слак Н., Чеймберс С., Джонстон Р. Организация, планирование и проектирование производства. Операционный менеджмент. Пер. с англ.: М.: Инфра-М, 2015. – 790 с.
3. Хакевер К., Рендер Б., Рассел Р., Мердик Р. Управление и организация в сфере услуг, 2-е изд. / Пер. с англ. под ред. В.В.Кулибановой. – СПб.: Питер, 2002. – 752 с.
4. Управління проектами: процеси планування проектних дій [Текст]: підручник / І.В.Чумаченко, В.В.Морозов, Н.В.Доценко, А.М.Чередніченко. – К.: Університет економіки та права «КРОК», 2014. – 673 с.
5. Управління якістю: навч. посіб. для студ. вищ. навч.закл. / В.Б.Захожай, Н.Г.Салухіна, О.М.Язвінська, А.Ю.Чорний; за наук. ред. В.Б.Захожая. – К.: ДП «Вид. дім «Персонал», 2011. – 936 с.
Assessment methods and criteria:
• звіт за результатами виконання курсової роботи, підсумковий контроль (рівень виконання завдання – 70%, оформлення- 10%, захист -20%)