Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua
Основи мікробіології
Major: Екологія
Code of Subject: 6.101.00.O.31
Credits: 6
Department: Екологія та збалансоване природокористування
Lecturer: д.т.н., доцент Попович Олена Романівна
Semester: 4 семестр
Mode of Study: денна
Learning outcomes:
• загальні закони біологічного розвитку організмів;
• методи екологічних та біологічних досліджень;
• загальна класифікація мікроорганізмів та вплив на них абіотичних та біотичних факторів;
• вміти використовувати документи державного регулювання в галузі використання мікробіології в практиці виробництва та зберігання харчових продуктів.
• методи екологічних та біологічних досліджень;
• загальна класифікація мікроорганізмів та вплив на них абіотичних та біотичних факторів;
• вміти використовувати документи державного регулювання в галузі використання мікробіології в практиці виробництва та зберігання харчових продуктів.
Required prior and related subjects:
• Біологія;
• Вступ до фаху;
• Хімія з основами біогеохімії.
• Вступ до фаху;
• Хімія з основами біогеохімії.
Summary of the subject:
Мікроорганізми у виробництві та зберіганні харчової продукції. Організація та життєдіяльність бактерій, дріжджів, плісеневих грибів. Фактори впливу на життєдіяльність мікроорганізмів в процесі виробництва харчових продуктів. Патогенні мікроорганізми. Мікрофлора продуктів харчування. Значення мікроорганізмів для біосфери.
Recommended Books:
1. Векірчик К.М. Мікробіологія з основами вірусології. Підручник. – К.: Либідь, 2001. – 312 c.
2. Мікробіологія: Підручник // В.К. Позур, М.Г. Сергійчук. – К.: Видавничо-поліграфічний центр «Київський університет», 2005. – 456 с.
3. Про безпечність та якість харчових продуктів: Закон України // Відомості Верховної Ради (ВВР). – 1998. – № 19. – Ст. 98.
2. Мікробіологія: Підручник // В.К. Позур, М.Г. Сергійчук. – К.: Видавничо-поліграфічний центр «Київський університет», 2005. – 456 с.
3. Про безпечність та якість харчових продуктів: Закон України // Відомості Верховної Ради (ВВР). – 1998. – № 19. – Ст. 98.
Assessment methods and criteria:
• Поточний контроль, усне опитування (30%)
• підсумковий контроль (контрольний захід, екзамен): письмово-усна форма (70%)
• підсумковий контроль (контрольний захід, екзамен): письмово-усна форма (70%)