Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Основи технології очищення стічних вод м'ясопереробних підприємств

Розроблено основи технології, яка складається з таких основних стадій: 

  • попереднє освітлення води;
  • реагентне оброблення стічних вод з метою переведення частини розчинних сполук у малорозчинні (хімічне зв'язування, денатурація білків, коригування рН тощо);
  • глибоке очищення від дисперсних та розчинених органічних сполук методом напірної флотації;
  • біологічне очищення попередньо очищених стічних вод;
  • знезараження очищених стічних вод;
  • коригування параметрів очищених стічних вод перед скиданням у природні водойми.
Основні переваги: 

гнучкість технологічного процесу, можливість адаптації до конкретного виду стоків;

порівняно низькі енерговитрати.

Вирішує проблеми: 

очищення висококонцентрованих стічних вод відповідно до вимог комунальних очисних споруд або нормативів щодо скидання очищених стічних вод у природні водойми.

Пропонуємо: 

співпрацю з підприємствами м'ясопереробної промисловості.

Керівник наукової розробки: 
д-р техн. наук, професор Знак Зеновій Орестович
Тематика розробки: 
Раціональне природокористування. Збереження довкілля
Сфера застосування: 
підприємства м'ясопереробної промисловості
Пропозиція: 
спільне доопрацювання розробки до промислового рівня
створення спільного підприємства
надання послуг