Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Магістранти Інституту геодезії захистили свої роботи за програмою подвійних дипломів

29 липня 2019, 11:49
Наталія ПАВЛИШИН, Центр комунікацій Львівської політехніки

На днях в Інституті геодезії на кафедрі вищої геодезії та астрономії захищали відбувся захист магістерських робіт за програмою подвійних дипломів у співпраці з Вищою школою Нойбранденбургу.

Така співпраця в нас вже триває досить давно. Започаткував її заступник директора Інституту геодезії Ігор Тривого. У нас вони захищали в нас магістерські роботи в грудні, а потім мали семестрове безоплатне навчання в Німеччині та проходили там передмагістерську практику в різних фірмах, на замовлення яких власне й виконували свої магістерські роботи. Тож, відповідно, вони мали два керівника з німецької і з української сторони, розповіла доцентка кафедри вищої геодезії та астрономії Інституту геодезії Любов Янків-Вітковська.

Цього разу захистилося четверо магістрів. Захист відбувався англійською мовою. Ще одна магітрантка захищатиме свою роботу в жовтні.

У Німеччині магістри йдуть на практику не за скерування, а за відбором, подаючи попередньо резюме. Також мусять мати високий рейтинг. Навчання і практика проходять німецькою мовою. Одна з наших магістранток, яка минулоріч закінчила магістратуру в нас, там захистила свою роботу в науково-дослідному інституті. Тобто до захисту доходять найсильніші студенти, серед яких один із найкращих наших випускників Богдан Пересунько, додала Любов Янків-Вітковська.

Підтримати своїх колег на захисті прийшли й ті студенти, яким пощастило пройшти конкурс і вже з 2 вересня вони поїдуть на навчання до Німеччини.

Невдовзі схожа програма подвійних дипломів в ІГДГ почне діяти також і з Познанською політехнікою — про це вже підписали угоду.