Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Академічна гімназія при Університеті – перша у рейтингу шкіл Львова, випускники яких здали ЗНО на високі бали

2 вересня 2019, 16:26
За матеріалами порталу Zaxid.net

Український центр оцінювання якості освіти оприлюднив детальні результати зовнішнього незалежного оцінювання по всіх школах. Журналісти порталу Zaxid.net відібрали з них результати кожного випускника у Львівській області й на основі цих даних створили рейтинг найкращих шкіл в області.

Критерії

Ключовим у цьому рейтингу є порівняння шкіл за відсотком випускників, які здали ЗНО на високі бали (180 і більше). По суті, тут вираховують шанс отримати добре підготовленого випускника в кожній школі. Аби охопити різноманітні інтереси, до уваги взяли чотири найпопулярніші предмети – українську мову/літературу, історію, математику та англійську мову. Підсумковий результат кожної школи – це сума чотирьох показників (відсотка випускників, які здали ЗНО на 180 і більше балів із кожного з цих предметів).

Якщо у школі якийсь із предметів здавали менше 10 учнів, то через надто низьку вибірку не враховували цей показник, відтак заклад не отримував балів з цього предмету. Це стало причиною зміни лідера у цьогорічному рейтингу: за підсумками чотирьох предметів Львівський фізико-математичний ліцей опустився на другу позицію, оскільки цього року історію в ньому здавали менше 10 випускників. В укладеному на основі середніх балів ЗНО рейтингу порталу «Освіта.ua» цей ліцей перебуває на першій позиції.

Найкращі школи Львова

Лідером цьогорічного рейтингу є Львівська академічна гімназія при Національному університеті «Львівська політехніка», яка минулого року була на третій позиції. Обійти Львівський фізико-математичний ліцей при Львівському національному університеті імені Івана Франка, який два роки поспіль займав перше місце, їй вдалося виключно завдяки результатам із історії – високі бали на ЗНО з цього предмету отримали 69% випускників закладу (ті, які здавали історію). Третьою у рейтингу 2019 року йде Класична гімназія при ЛНУ імені Івана Франка, яка у 2018 році була на четвертій позиції.

При цьому Львівський фізико-математичий ліцей, як і попередні роки, залишається найкращим за результатами української мови/літератури та математики – високі бали з цих предметів отримали більше 80% випускників ліцею. Він також є беззаперечним лідером і за кількістю випускників, які отримали на ЗНО максимальні 200 балів.