Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Фахівці галузі комп’ютерних наук та інформаційних технологій згуртувалися у Львівській політехніці

17 вересня 2019, 14:23
Анастасія СТЕПАНЯК, Центр комунікації Львівської політехніки

17 вересня у нашому університеті стартувала XIV Міжнародна науково-технічна конференція «Комп’ютерні науки та інформаційні технології» (CSIT’2019), яку організував інститут Політехніки з аналогічною назвою. Подія зібрала фахівців з України, Польщі, Франції, Швеції, Іспанії, Чехії, Сербії, Німеччини та інших країн для обговорення сучасних тенденцій у сфері комп’ютерних наук, інформаційних технологій, прикладної лінгвістики та в інших суміжних галузях. Триватиме конференція до п’ятниці, 20 вересня.

Відкрили захід директор Інституту комп'ютерних наук та інформаційних технологій Микола Медиковський та проректор із міжнародних зв'язків Олег Матвійків:

– Ця конференція має свою історію. Її засновано 2000 року, і вона справді є цікавою, оскільки наш регіон має хороші зв’язки з ІТ-індустрією. Результати, які показує ця конференція, є дуже важливими і корисними для нашої наукової спільноти. Знаю, що організаційний комітет плідно попрацював над проведенням цієї конференції.

Не оминули офіційне відкриття й Львівська міська рада в особі заступника міського голови з питань розвитку Андрія Москаленка, заступник директора Lviv Convention Bureau Олег Пастущак та очільник Західноукраїнської секції ІЕЕЕ Михайло Андрійчук.

Конференція працює за дванадцятьма напрямами: це, зокрема, штучний інтелект, фізичні системи, розробка програмного забезпечення, інтелектуальні технології управління, інженерія даних та знань, прикладна лінгвістика, індуктивне моделювання та інші.