Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Останній робочий понеділок 2019-го ― останнє у цьому році засідання Вченої ради Університету

24 грудня 2019, 10:15
Анастасія Степаняк, Центр комунікацій Львівської політехніки

Останній робочий понеділок цього року розпочався незвично ― заключним засіданням Вченої ради Університету. Обговорювали правила прийому студентів на навчання до Львівської політехніки у 2020 році, концепцію вивчення іноземних мов в університеті, обирали нових завідувачів кафедр і представляли науково-педагогічних працівників до вчених звань.

Традиційно розпочали із нагородження. Ростислав Бурило (ПЦБ-42), Вадим Григус (АРБС-11з), Віталій Терпяк (БД-42), Світлана Гудаш (АР-32) та Максим Рева (АР-41) з рук ректора одержали кубок і диплом команди-переможниці Всеукраїнського відкритого студентського інженерно-будівельного конкурсу VDC Roasting. Завідувач кафедри приладів точної механіки професор Орест Івахів отримав лист від міжнародної організації Інститут інженерів з електротехніки та електроніки (IEEE, США) про те, що він увійшов до складу 10% обраних цього товариства, а також ― документ, що підтверджує заслуги професора у галузі електротехніки та електроніки. Згідно з розпорядженням Львівської обласної державної адміністрації, представникам колективу кафедри соціології та соціальної роботи ― Ларисі Климанській, Станіславу Андрейчуку, Галині Герасим та Софії Савковій оголосили подяку голови ЛОДА з нагоди 20-ї річниці канадсько-українського проєкту «Реформування соціальних служб». Також нагородили переможців щорічного університетського Конкурсу на кращі монографію, підручник, навчальний посібник та довідкове видання. Директор Інституту підприємництва та перспективних технологій Йосиф Хром’як одержав медаль Юрія Рудавського. Окрім того, Юрій Ярославович вручив політехнікам дипломи про присудження наукових ступенів. Низці ветеранів і працівників нашого університету подарували книгу «Синергія творення. Спогади про ректора Григорія Івановича Денисенка» Видавництва Львівської політехніки.

Приємним сюрпризом стало те, що ректор не тільки нагороджував достойників, а й сам, від імені університету, прийняв відзнаку «Освітній партнер» від ІТ-компанії Softserve.

На абітурієнтів, які планують вступати до Політехніки у 2020 році чекають такі зміни до правил прийому на навчання.

  1. На бюджетну форму освітньо-кваліфікаційного рівня бакалавр вступники зможуть подати 5 заяв на 5 спеціальностей.
  2. Вступники-пільговики подаватимуть документи через електронний кабінет.
  3. Мінімальний конкурсний бал для вступу на бюджетну форму навчання сягне позначки 125.
  4. Мінімальний конкурсний бал для вступу на спеціальності галузей знань «Право», «Публічне управління та адміністрування», «Міжнародні відносини» ― 140.
  5. Мінімальні бали сертифікатів ЗНО для вступу на спеціальності «Філологія», «Інженерія програмного забезпечення», «Комп’ютерні науки» (ІКНІ) становитимуть 120 балів (1-ий і 3-ій предмети) та 140 балів (2-ий предмет).
  6. Мінімальні бали сертифікатів ЗНО для вступу на спеціальностей «Системний аналіз», «Інформаційні системи та технології» (ІКНІ), «Видавництво та поліграфія» ― 120 балів (1-ий і 3-ій предмети) та 130 балів (2-ий предмет).
  7. Дійсними вважатимуть сертифікати ЗНО за 2017–2020 рр., з іноземних мов ― за 2018–2020 рр.
  8. Творчі конкурси, вступні іспити та співбесіди для вступу на бюджет відбуватимуться до оголошення результатів ЗНО ― з 01.07.2020 до 12.07.2020.

Новими завідувачами кафедр стануть Ірина Сняданко (кафедра теоретичної та практичної психології), Ігор Щур (кафедра електромехатроніки та комп’ютеризованих електромеханічних систем), Анатолій Андрущак (кафедра прикладної фізики і наноматеріалознавства), Лілія Клос (кафедра соціології та соціальної роботи), Оксана Камінська (кафедра іноземних мов).