Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Улюбленець мільйонів ― лідер «Океану Ельзи» Славко Вакарчук ― зустрівся зі студентами Львівської політехніки

24 грудня 2019, 17:50
Анастасія СТЕПАНЯК, Центр комунікацій Львівської політехніки

Студентська спільнота Львівської політехніки зустрілася із українським співаком, громадським діячем, народним депутатом, лідером всесвітньо відомого рокгурту «Океан Ельзи» Святославом Вакарчуком. Молодь у державотворенні: виклики та можливості ― саме про це говорив гість з політехніками 24 грудня:

― Люди, які хочуть змінювати країну і світ навколо себе у 20-річному віці, викликають велику повагу. Перед ними насправді є лише одна перепона: у такому віці ти дуже щирий і, в хорошому сенсі цього слова, романтичний. Але правда в тому, що політика ― це антонім до слова романтика, і, що скоріше ви це зрозумієте, то буде краще. Вам доведеться пожертвувати тим романтизмом і душею, що є у кожній молодій людині ― це дилема усіх політиків. Політика ― це така сама жертовність і таке ж служіння, як служіння монахів чи волонтерів-захисників від російської агресії на Сході України. Це для тих, хто справді хоче щось змінювати, хоча це не є приємна справа ― я у цьому пересвідчився на собі. Та, не зважаючи на це, щиро бажаю, щоб ви, молодь, залишалися з чистими і світлими помислами, але якомога швидше навчилися справжнього правила політики: для того, щоб досягнути успіху, потрібно деколи йти на компроміси, домовлятися, чути інших, але разом з тим ― пам’ятати, де ті «червоні» лінії, ваші принципи, через які ви ніколи не переступите.

На завершення зустрічі студенти мали можливість запитати свого кумира про все, що їх цікавило.

Організувала захід новостворена громадська організація для молоді #на_весь_голос. За словами одного із її засновників, 20-річного Марка Климовського, вона хоче «сформувати середовище активної молоді, яка не буде боятися брати на себе відповідальність, яка на весь голос заявить про те, що інтереси молоді мають бути почуті у великій політиці».