Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Метрологічне забезпечення випробувань та якості продукції

8.152.04 Метрологічне забезпечення випробувань та якості продукції
Кваліфікація: Магістр з метрологічного забезпечення випробувань та якості продукції
Рік вступу: 2016
Тривалість програми: 1,5 роки
Кількість кредитів: 90 кредитів ЄКТС
Рівень кваліфікації відповідно до Національної рамки кваліфікацій, Європейської рамки кваліфікацій для навчання впродовж життя: Другий (магістерський) рівень, сьомий рівень НРК, другий цикл РК-ЄПВО
Галузь знань: Автоматизація та приладобудування
Особливі умови вступу: немає
Конкретні механізми визнання попереднього навчання: За умови, що попередній рівень отримано в іншій країні, необхідна нострифікація, яка проводиться Львівською політехнікою. Механізмів визнання неформальної та інформальної освіти-нема.
Вимоги та правила щодо отримання кваліфікації, вимоги щодо виконання навчальної програми: Повне виконання навчальної програми та захист магістерської кваліфікаційної роботи
Характеристика освітньої програми:
Підготовка магістра за спеціальністю «Метрологічне забезпечення випробувань та якості продукції» поєднує вивчення обов’язкових (основи наукових досліджень та організація науки, педагогіка і методика викладання у вищій школі) та вибіркових дисциплін гуманітарної та соціально-економічної підготовки, з поглибленим вивченням дисциплін фахової підготовки (елементи та вузли метрологічного забезпечення, еталони одиниць фізичних величин, метрологічна перевірка засобів вимірювальної техніки, моделювання випробувальних процесів, кваліметрія, імітансний контроль якості), навчальних дисциплін інших освітніх програм за вільним вибором студента.
Набуті компетентності:
1. Здатність на основі аналізу умов проведення умови проведення вимірювального експерименту синтезувати засоби вимірювань, в тому числі з вбудованими мікроконтролерами, еталонами тощо.
2. Отримання навиків верифікації засобів вимірювальної техніки.
3. Здатність організовувати роботу відповідно до вимог безпеки життєдіяльності й охорони праці.
4. Отримання вмінь з організації метрологічного забезпечення виробництва та забезпечення єдності вимірювань.
5. Здатність забезпечення єдності вимірювань для конкретних умов;
6. Організація підрозділу метрологічної служби.
7. Здатність професійно спілкуватися іноземними мовами.
8. Здатність вирішувати задачі метрологічного забезпечення, синтезувати його структуру та визначати параметри.
9. Здатність планувати експериментальні дослідження та проводити випробування, обґрунтовувати вибір апаратного забезпечення, опрацьовувати отримані результати.
10. Здатність оцінювати сучасний рівень та перспективи розвитку засобів вимірювань, контролю та випробувань.
11. Здатність визначати стан єдності вимірювань, забезпечувати простежуваність із використанням еталонів, організовувати і здійснювати метрологічний нагляд.
12. Здатність розробляти і впроваджувати нормативні документи в галузі метрологічної діяльності.
13. Здатність проводити наукові дослідження та інноваційну діяльність у сфері метрології, метрологічної діяльності та забезпечення якості продукції.
Форма навчання: заочна
Академічна мобільність: Нема, проте мобільність заохочується та визнається згідно із процедурами ЄКТС
Практика/стажування: Дослідницька практика за темою магістерської кваліфікаційної роботи
Керівник освітньої програми, контактна особа: Походило Євген Володимирович (тел. 067303-48-20, e-mail:
Професійні профілі випускників: Робочі місця у підрозділах з метрології та метрологічної діяльності, управління якістю на підприємствах народного господарства різних форм власності, науково-дослідних інститутах та університетах України, наукових центрах та компаніях виробничого сектору та сільського гоподарства, охорони здоров’я.
Доступ до подальшого навчання: Навчання в аспірантурі, підвищення кваліфікації в науково-дослідних центрах та інститутах, представлених на українському ринку.
Інші особливості програми: немає
Інститут: Інститут комп'ютерних технологій, автоматики та метрології