Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Управління діяльністю підприємства в умовах міжнародної конкуренції (курсовий проект)

Спеціальність: Управління у сфері економічної конкуренції
Код дисципліни: 7.074.02.E.25
Кількість кредитів: 3
Кафедра: Теоретична та прикладна економіка
Лектор: Данилович-Кропивницька М.Л.
Семестр: 2 семестр
Форма навчання: заочна
Результати навчання:
- закріпити теоретичні знання в галузі міжнародної конкуренції та конкурентоспроможності;
- оволодіти прикладними аспектами аналізу суб’єктів господарювання щодо здійснення ними діяльності на міжнародних ринках, які дозволять в майбутньому успішно забезпечувати створення та підтримання конкурентного середовища на ринку України та полегшить вітчизняним підприємствам доступ на ринки інших країн.
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни:
пререквізит: конкурентоспроможність національного виробника
кореквізити: міжнародна конкуренція
Короткий зміст навчальної програми:
- Вміти оцінити суб’єкт міжнародних економічних відносин. - Вміти проаналізувати iнтенсивнiсть конкуренцiї у галузi за різними методиками. - Вміти застосовувати різні моделі аналізу конкуренції. - Вміти аналізувати конкурентні переваги основних товарiв даного пiдприємства, галузi, регiону, країни - Вміти описати тип ринку, на якому дiє пiдприємство, оцінити конкурентоспроможність основних конкурентiв. - Вміти сформувати та обгрунтувати стратегiю конкуренції пiдприємства на внутрiшньому та зовнiшньому ринках., в т.ч. і глобальну.
Рекомендована література:
1. Должанський І.З., Загорна Т.О. Конкурентоспроможність підприємства: навчальний посібник. - К.: Центр навчальної літератури, 2006. – 384 с.
2. Кузьмiн О.С., Горбаль Н.І. Управлiння мiжнародною конкурентоспроможнiстю пiдприємства (органiзацiї). — Львiв: Вид-во Нацiонального унiверситету “Львiвська полiтехнiка”, 2004. — 188 с.
3. Михайлова Л.І., Юрченко О.Ю., Данько Ю.І., Михайлов А.М. Міжнародний менеджмент: Навч. посібник. – К.: Центр учбової літератури, 2007. – 200 с.
Методи і критерії оцінювання:
Підсумковий контроль (100 %, залік): усна форма (100%)