Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua
Технологія харчових виробництв, частина 2
Спеціальність: Хімічні технології та інженерія
Код дисципліни: 6.161.08.E.247
Кількість кредитів: 4.5
Кафедра: Органічна хімія
Лектор: К.х.н., доцент Васильєв Віктор Петрович.
Семестр: 8 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання:
Знати технології виробництва цукру, олії та жирів, м’яса та ковбасних виробів, молока та молочних продуктів, етилового спирту, горілки та лікеро-горілчаних виробів, солоду та пива.
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни:
Попередні навчальні дисципліни:
• процеси та апарати хімічних технологій
• хімія продовольчої сировини та продуктів харчування
• технологія харчових виробництв, ч.1
• процеси та апарати хімічних технологій
• хімія продовольчої сировини та продуктів харчування
• технологія харчових виробництв, ч.1
Короткий зміст навчальної програми:
У другій частині курсу «технологія харчових виробництв» розглядаються технології виробництва цукру, олії та жирів, м’яса та ковбасних виробів, молока та молочних продуктів, етилового спирту, горілки та лікеро-горілчаних виробів, солоду та пива.
Рекомендована література:
1. Домарецький В.А., Остапчук М.В., Українець А.І. Технологія харчових продуктів: Підручник /За ред. д-ра техн. наук, проф.. А.І.Українця. –К.: НУХТ, 2003. –572 с.
2. ТоважнянськийЛ.Л., Бухкало С.І., Капустенко П.О., Орлова Є.І.Загальна технологія харчових виробництв у прикладах і задачах: Підручник.-К.: Центр навчальної літератури, 2005. –496 с.
3. Плахотін В.Я., Тюрікова І.С., Хомич Г.П. Теоретичні основи технологій харчових виробництв: Навчальний посібник.-К.: Центр навчальної літератури, 2006. –640 с.
4. Скорченко Т.А., Поліщук Г.Є., Грек О.В., Кочубей О.В. Технологія незбираномолочних продуктів: Навчальний посібник. –Винниця: Нова книга, 2005. –264 с.
5. Технологии пищевых производств. /А.П.Нечаев, И.С.Шуб, О.М.Аношина и др.; Под. ред. А.П.Нечаева. – М.: КолосС, 2008. – 768 с.
2. ТоважнянськийЛ.Л., Бухкало С.І., Капустенко П.О., Орлова Є.І.Загальна технологія харчових виробництв у прикладах і задачах: Підручник.-К.: Центр навчальної літератури, 2005. –496 с.
3. Плахотін В.Я., Тюрікова І.С., Хомич Г.П. Теоретичні основи технологій харчових виробництв: Навчальний посібник.-К.: Центр навчальної літератури, 2006. –640 с.
4. Скорченко Т.А., Поліщук Г.Є., Грек О.В., Кочубей О.В. Технологія незбираномолочних продуктів: Навчальний посібник. –Винниця: Нова книга, 2005. –264 с.
5. Технологии пищевых производств. /А.П.Нечаев, И.С.Шуб, О.М.Аношина и др.; Под. ред. А.П.Нечаева. – М.: КолосС, 2008. – 768 с.
Методи і критерії оцінювання:
Два реферата (10%), два колоквіума (40%)
Підсумковий контроль (50%, контрольний захід, екзамен): письмово-усна форма (50%)
Підсумковий контроль (50%, контрольний захід, екзамен): письмово-усна форма (50%)