Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua
ОсвітаКаталог освітніх послуг
Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів
Навчальна дисципліна
Технологія водопідготовки для харчових та косметичних виробництв
Спеціальність: Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів
Код дисципліни: 7.161.08.E.46
Кількість кредитів: 4
Кафедра: Органічна хімія
Лектор: доцент Стецишин Юрій Богданович
Семестр: 1 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання:
• сучасне розуміння структури води та основних життєвих процесів за її участю;
• класифікація забруднень води;
• знати шляхи очистки води від хімічних забруднювачів;
• знати шляхи очистки води від біологічних забруднювачів;
• знати основні фізичні методи очистки води;
• знати основні хімічні методи очистки води;
• знати основні біологічні методи очистки води.
• класифікація забруднень води;
• знати шляхи очистки води від хімічних забруднювачів;
• знати шляхи очистки води від біологічних забруднювачів;
• знати основні фізичні методи очистки води;
• знати основні хімічні методи очистки води;
• знати основні біологічні методи очистки води.
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни:
• Органічна хімія
• Хімія органічних природних сполук
• Основи біологічної хімії
• Хімія органічних природних сполук
• Основи біологічної хімії
Короткий зміст навчальної програми:
Предмет водопідготовки для харчових виробництв. Основні етапи її розвитку та сучасні досягнення в теорії і практиці. Пріоритетні напрямки водопідготовки для харчових виробництв. Сучасне розуміння структури води та основних життєвих процесів за її участю. Класифікація забруднень води: механічні, хімічні та біологічні. Шляхи очистки води від хімічних забруднювачів. Шляхи очистки води від механічних забруднювачів. Шляхи очистки води від біологічних забруднювачів.
Рекомендована література:
1. Кучеренко Н.Е. и др. Биохимия: учебник -К. Вища школа, 1988. – 432 с.:ил.
2. Б.Албертс, Д.Брей, Дж.Льюис й др. Молекулярная биология клетки. В 5-ти т. М.: Мир, 1986. т.1-5.
3. Ленинджер А. Основи биохимии: В 3 т. М.: Мир, 1985. Т.1-3.
4. А.Уайт, Ф.Хендлер, З.Смит и др. Основи биохимии: В З-х т. М.: Мир, 1981. т.1-3.
5. А.Я. Николаев. Биологическая химия. Учеб. для мед. спец. вузов. -М.:Высш.шк.,1989.- 495 с.
6. Вороніна Л.Н., Десенко В.Ф., Мадієвская Н.Н. Біологічна хімія. -Х.: Основа, 2000. - 549 с.
7. Березов Т.Т., Коровкина Б.Ф. Биологическая химия. -М.: Медицина, 1990. - 528 с.
8. Кагава Я. Биомембраны. К.: Вища школа, 1986. 303 с.
2. Б.Албертс, Д.Брей, Дж.Льюис й др. Молекулярная биология клетки. В 5-ти т. М.: Мир, 1986. т.1-5.
3. Ленинджер А. Основи биохимии: В 3 т. М.: Мир, 1985. Т.1-3.
4. А.Уайт, Ф.Хендлер, З.Смит и др. Основи биохимии: В З-х т. М.: Мир, 1981. т.1-3.
5. А.Я. Николаев. Биологическая химия. Учеб. для мед. спец. вузов. -М.:Высш.шк.,1989.- 495 с.
6. Вороніна Л.Н., Десенко В.Ф., Мадієвская Н.Н. Біологічна хімія. -Х.: Основа, 2000. - 549 с.
7. Березов Т.Т., Коровкина Б.Ф. Биологическая химия. -М.: Медицина, 1990. - 528 с.
8. Кагава Я. Биомембраны. К.: Вища школа, 1986. 303 с.
Методи і критерії оцінювання:
• письмові звіти до лабораторних робіт, усне опитування, індивідуальне науково-дослідне завдання (40%)
• підсумковий контроль (залік, письмова форма (60%))
• підсумковий контроль (залік, письмова форма (60%))