Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua
Технологїї продуктів бродіння і виноробства (курсовий проект)
Спеціальність: Технології продуктів бродіння і виноробства
Код дисципліни: 7.181.01.O.7
Кількість кредитів: 3
Кафедра: Технологія органічних продуктів
Лектор: доцент Мельник Юрій Романович
Семестр: 2 семестр
Форма навчання: заочна
Результати навчання:
знати теоретичні та практичні основи інноваційних харчових технологій, сучасні технологічні схеми та режими, способи підвищення якості продукції та зменшення витрати матеріальних і енергетичних ресурсів, створення безвiдходних технологій; вміти аналізувати та прогнозувати тенденції розвитку харчових технологій, виявляти та вирішувати проблеми в харчовій галузі; мати уявлення про сучасний стан, актуальні проблеми, основні завдання і напрями розвитку харчової промисловості
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни:
• Теоретичні основи харчових технологій,
• Харчові технології
• Методологія наукових досліджень
• Харчові технології
• Методологія наукових досліджень
Короткий зміст навчальної програми:
Сучасні та вдосконалені конкурентоспроможні харчові технології, нові види сировини, сучасні способи інтенсифікації виробництв, способи і методи підвищення якості та цінності продуктів, збільшення тривалості їх зберігання. Наукові, технологічні та технічні основи пошуку, підготовки та реалізації інновацій, які дозволяють підвищити ефективність виробництва існуючих і/або нових харчових продуктів з поліпшеними характеристиками
Рекомендована література:
1. Інноваційні технології продуктів бродіння і виноробства: підручник / С. В. Іванов, В. А. Домарецький, В. Л. Прибильський [та ін.]. – К.: НУХТ, 2012. – 487 с.
2. Шиян, П. Л. Інноваційні технології спиртової промисловості. Теорія і практика: монографія / П. Л. Шиян, В. В. Сосницький, С. Т. Олійнічук. – К.: «Асканія», 2009. – 424 с.
3. Современные технологии и оборудование свеклосахарного производства / В. О. Штангеев, В. Т. Кобер, Л. Г. Белостоцкий и др. – К.: Цукор України, 2003. – 352 с.
4. Васюкова, А. Т. Современные технологии хлебопечения: Учебно-практическое пособие / А. Т. Васюкова, В. Ф. Пучкова. – 3-е изд. – М.: ИТК «Дашков и Ко», 2011. – 224 с.
5. Методичні вказівки до виконання курсового проекту для студентів другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 181 Харчові технології спеціалізації 181.1 Технології продуктів бродіння і виноробства денної та заочної форм навчання / Укл.: Р.Б. Косів, Л.Я. Паляниця, Н.І. Березовська. – Львів: Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2018. – 21 с.
2. Шиян, П. Л. Інноваційні технології спиртової промисловості. Теорія і практика: монографія / П. Л. Шиян, В. В. Сосницький, С. Т. Олійнічук. – К.: «Асканія», 2009. – 424 с.
3. Современные технологии и оборудование свеклосахарного производства / В. О. Штангеев, В. Т. Кобер, Л. Г. Белостоцкий и др. – К.: Цукор України, 2003. – 352 с.
4. Васюкова, А. Т. Современные технологии хлебопечения: Учебно-практическое пособие / А. Т. Васюкова, В. Ф. Пучкова. – 3-е изд. – М.: ИТК «Дашков и Ко», 2011. – 224 с.
5. Методичні вказівки до виконання курсового проекту для студентів другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 181 Харчові технології спеціалізації 181.1 Технології продуктів бродіння і виноробства денної та заочної форм навчання / Укл.: Р.Б. Косів, Л.Я. Паляниця, Н.І. Березовська. – Львів: Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2018. – 21 с.
Методи і критерії оцінювання:
підсумковий контроль (залік): усна форма (100%)