Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua
Харчові технології (курсова робота)
Спеціальність: Професійна освіта (Аграрне виробництво, переробка сільськогосподарської продукції та харчової технології)
Код дисципліни: 6.015.37.E.95
Кількість кредитів: 2
Кафедра: Технологія органічних продуктів
Лектор: доцент Мельник Юрій Романович
Семестр: 5 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання:
знати методику технологічного проектування, характеристику основних і вторинних ресурсів та способи їх використання, заходи з охорони довкілля, здійснювати вибір технологічних способів переробки сировини для виробництва харчових продуктів; виконувати технологічну схему, технологічні та енергетичні розрахунки; вміти доповідати положення проекту
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни:
Теоретичні основи харчових технологій
Харчові технології
Контроль якості та безпеки харчових продуктів
Процеси і апарати харчових виробництв
Технології продуктів бродіння
Обладнання харчових виробництв
Проектування підприємств галузі
Харчові технології
Контроль якості та безпеки харчових продуктів
Процеси і апарати харчових виробництв
Технології продуктів бродіння
Обладнання харчових виробництв
Проектування підприємств галузі
Короткий зміст навчальної програми:
Науково–теоретичні основи процесу. Характеристика сировини, напівпродуктів, готової продукції, допоміжних матеріалів та енергетичних засобів. Опис технологічної схеми. Розрахунок продуктів. Норми витрат основних видів сировини, допоміжних матеріалів, енергетичних ресурсів. Характеристика побічних продуктів, промислових викидів і відходів виробництва. Технохімічний і мікробіологічний контроль виробництва
Рекомендована література:
1. Технология пищевых продуктов / Под ред. А. И. Украинца. – К.: ИД «Аскания», 2008. – 736 с.
2. Технология пищевых производств / Под ред. А. П. Нечаева. – М.: КолосС, 2005. – 768 с.
3. Загальна технологія харчової промисловості у прикладах і задачах / Л. Л. Товажнянський, С. І. Бухкало, П. О. Капустенко та ін. – К.: Центр учбової літератури, 2011. – 832 с.
4. Процеси і апарати харчових виробництв. Курсове проектування: Навч. Посіб. / За ред. І. Ф. Малежика. – К.: НУХТ, 2012. – 543 с.
5. Методичні вказівки до курсового проекту з дисципліни «Технології харчових продуктів» для студентів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 181 «Харчові технології» / Укл.: Косів Р.Б., Мельник С.Р., Мельник Ю.Р. – Львів: Національний університет «Львівська політехніка», 2019. – 32 с.
2. Технология пищевых производств / Под ред. А. П. Нечаева. – М.: КолосС, 2005. – 768 с.
3. Загальна технологія харчової промисловості у прикладах і задачах / Л. Л. Товажнянський, С. І. Бухкало, П. О. Капустенко та ін. – К.: Центр учбової літератури, 2011. – 832 с.
4. Процеси і апарати харчових виробництв. Курсове проектування: Навч. Посіб. / За ред. І. Ф. Малежика. – К.: НУХТ, 2012. – 543 с.
5. Методичні вказівки до курсового проекту з дисципліни «Технології харчових продуктів» для студентів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 181 «Харчові технології» / Укл.: Косів Р.Б., Мельник С.Р., Мельник Ю.Р. – Львів: Національний університет «Львівська політехніка», 2019. – 32 с.
Методи і критерії оцінювання:
підсумковий контроль (залік): усна форма (100%)
Харчові технології
Спеціальність: Професійна освіта (Аграрне виробництво, переробка сільськогосподарської продукції та харчової технології)
Код дисципліни: 6.015.37.E.94
Кількість кредитів: 8
Кафедра: Технологія органічних продуктів
Лектор: Доцент Мельник Юрій Романович
Семестр: 5 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання:
• знати загальні відомості про сировину основних харчових виробництв;
• знати наукові основи технології харчових виробництв;
• знати основи технології харчових продуктів, які базуються на рослинній та тваринній сировині;
• уміти використовувати інформацію про взаємозв’язок між технологіями різних продуктів
• знати наукові основи технології харчових виробництв;
• знати основи технології харчових продуктів, які базуються на рослинній та тваринній сировині;
• уміти використовувати інформацію про взаємозв’язок між технологіями різних продуктів
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни:
Пререквізити:
• Органічна хімія
• Біохімія
• Теоретичні основи харчових технологій
Кореквізити:
• Технологія продуктів бродіння
• Обладнання харчових виробництв
• Органічна хімія
• Біохімія
• Теоретичні основи харчових технологій
Кореквізити:
• Технологія продуктів бродіння
• Обладнання харчових виробництв
Короткий зміст навчальної програми:
Вода і способи водопідготовки в харчовій промисловості. Харчові і біологічно-активні добавки. Технологія ферментних препаратів. Технологія хлібопекарських дріжджів. Технологія харчових кислот і оцту. Технологія квасу. Технологія лікеро-горілчаних виробів. Технологія безалкогольних напоїв. Технологія чаю. Технологія молока і молокопродуктів. Технологія м’яса і м’ясопродуктів. Основні способи дії на мікрофлору продуктів. Технологія плодово-овочевих консервів. Технологія пектину.
Рекомендована література:
1. Домарецький В.А., Остапчук М.В., Українець А.І. Технологія харчових виробництв. – Київ: НУХТ, 2003. – 572 с.
2. Мельник Ю.Р. Електронний навчально-методичний комплекс, який використовується для забезпечення навчальної дисципліни «Загальні технології харчової промисловості (частина 2)» для студентів спеціальності 6.051701 «Харчові технології та інженерія». – Львів: Національний університет «Львівська політехніка», 2014. Режим доступу: http://vns.lp.edu.ua/course/view.php?id=8909.
3. Технология пищевых производств / А.П. Нечаев, И.С. Шуб, О.М. Аношина и др.; Под ред. А.П. Нечаева. – М.:Колос, 2005.- 768 с.
4. Товажнянський Л.Л., Бухкало С.І., Капустенко П.О. та ін. Загальна технологія харчової промисловості у прикладах і задачах. Підручник. – К.: Центр учбової літератури, 2011. – 832 с.
2. Мельник Ю.Р. Електронний навчально-методичний комплекс, який використовується для забезпечення навчальної дисципліни «Загальні технології харчової промисловості (частина 2)» для студентів спеціальності 6.051701 «Харчові технології та інженерія». – Львів: Національний університет «Львівська політехніка», 2014. Режим доступу: http://vns.lp.edu.ua/course/view.php?id=8909.
3. Технология пищевых производств / А.П. Нечаев, И.С. Шуб, О.М. Аношина и др.; Под ред. А.П. Нечаева. – М.:Колос, 2005.- 768 с.
4. Товажнянський Л.Л., Бухкало С.І., Капустенко П.О. та ін. Загальна технологія харчової промисловості у прикладах і задачах. Підручник. – К.: Центр учбової літератури, 2011. – 832 с.
Методи і критерії оцінювання:
• письмові звіти з лабораторних робіт (30%)
• підсумковий контроль (70 %, контрольний захід, екзамен): письмово-усна форма (70%)
• підсумковий контроль (70 %, контрольний захід, екзамен): письмово-усна форма (70%)