Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua
Гігієна та санітарія у сфері виробництва та обслуговування
Спеціальність: Підприємництво, торгівля та біржова діяльність
Код дисципліни: 6.076.00.O.58
Кількість кредитів: 5
Кафедра: Екологія та збалансоване природокористування
Лектор: к.т.н., асистент Тимчук Іван Степанович
Семестр: 5 семестр
Форма навчання: заочна
Результати навчання:
• розуміння фізіології харчування людського організму і нутрієнтного складу продуктів харчування;
• освоєння принципів збалансованого харчування для різних верств населення;
• здобуття навиків користування санітарно-гігієнічними нормами в Україні;
• визначати гігієні вимоги до якості та безпечності сировини та продукції різних видів виробництв.
• освоєння принципів збалансованого харчування для різних верств населення;
• здобуття навиків користування санітарно-гігієнічними нормами в Україні;
• визначати гігієні вимоги до якості та безпечності сировини та продукції різних видів виробництв.
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни:
• Хімія
• Біологія
• Екологія
• Мікробіологія
• Біологія
• Екологія
• Мікробіологія
Короткий зміст навчальної програми:
Програмою дисципліни передбачено вивчення основ фізіології харчування людини, обмін енергією, основами санітарно-гігієнічних умов праці, вивчити основи збалансованого харчування, особливості харчування різних груп населення, гігієну праці в системі заходів з охорони здоров’я працівників, вимоги виробничої санітарії та безпеки організації праці, гігієнічну характеристику і оздоровлення умов праці робітників масових професій.
Рекомендована література:
1. Дуденко Н.В. Основи фізіології та гігієни харчування: підручник / Н.В. Дуденко. – Суми: Університетська книга, 2011. – 215 с.
2. Малигіна В.Д. Мікробіологія та фізіологія харчування: навч. посіб. / В.Д. Малигіна. – К.: Кондор, 2015. – 241 с.
3. Павлоцька Л.Ф. Фізіологія харчування: підручник / Л.Ф. Павлоцька. – Суми: Університетська книга, 2011. – 480 с.
4. Заверуха Н.М. Гігієна та санітарія: навч. посіб. / Н.М. Заверуха. – К.: Київ. нац. торг.-екон. ун-т, 2015. – 244 с.
2. Малигіна В.Д. Мікробіологія та фізіологія харчування: навч. посіб. / В.Д. Малигіна. – К.: Кондор, 2015. – 241 с.
3. Павлоцька Л.Ф. Фізіологія харчування: підручник / Л.Ф. Павлоцька. – Суми: Університетська книга, 2011. – 480 с.
4. Заверуха Н.М. Гігієна та санітарія: навч. посіб. / Н.М. Заверуха. – К.: Київ. нац. торг.-екон. ун-т, 2015. – 244 с.
Методи і критерії оцінювання:
• Поточний контроль, усне опитування (30%)
• підсумковий контроль (контрольний захід, екзамен): письмово-усна форма (70%)
• підсумковий контроль (контрольний захід, екзамен): письмово-усна форма (70%)