Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua
Hygiene and Sanitation in Production and Services
Major: Business, Trade and Exchange Activities
Code of Subject: 6.076.00.O.57
Credits: 5
Department: Ecology and Sustainable Environmental Management
Lecturer: PhD, assistant Tymchuk Ivan
Semester: 5 семестр
Mode of Study: денна
Learning outcomes:
• understanding the physiology of human body and nutrition of food;
• mastering of principles of balanced nutrition for different population groups;
• obtaining skills of using sanitary-hygenic norms is in Ukraine;
• determine hygiene requirements for the quality and safety of raw materials and products production.
• mastering of principles of balanced nutrition for different population groups;
• obtaining skills of using sanitary-hygenic norms is in Ukraine;
• determine hygiene requirements for the quality and safety of raw materials and products production.
Required prior and related subjects:
• Chemistry;
• Biology;
• Ecology
• Microbiology.
• Biology;
• Ecology
• Microbiology.
Summary of the subject:
By the program of discipline the study of bases of physiology of feed of man, exchange energy, is envisaged, by bases of sanitary-hygenic terms of labour, to learn bases of the balanced feed, feature of feed of different groups of population, occupational health in the system of events on a health protection workers, requirement of productive sanitation and safety of organization of labour, hygienical description and making healthy of term labour worker mass profession..
Recommended Books:
1. Дуденко Н.В. Основи фізіології та гігієни харчування: підручник / Н.В. Дуденко. – Суми: Університетська книга, 2011. – 215 с.
2. Малигіна В.Д. Мікробіологія та фізіологія харчування: навч. посіб. / В.Д. Малигіна. – К.: Кондор, 2015. – 241 с.
3. Павлоцька Л.Ф. Фізіологія харчування: підручник / Л.Ф. Павлоцька. – Суми: Університетська книга, 2011. – 480 с.
4. Заверуха Н.М. Гігієна та санітарія: навч. посіб. / Н.М. Заверуха. – К.: Київ. нац. торг.-екон. ун-т, 2015. – 244 с.
2. Малигіна В.Д. Мікробіологія та фізіологія харчування: навч. посіб. / В.Д. Малигіна. – К.: Кондор, 2015. – 241 с.
3. Павлоцька Л.Ф. Фізіологія харчування: підручник / Л.Ф. Павлоцька. – Суми: Університетська книга, 2011. – 480 с.
4. Заверуха Н.М. Гігієна та санітарія: навч. посіб. / Н.М. Заверуха. – К.: Київ. нац. торг.-екон. ун-т, 2015. – 244 с.
Assessment methods and criteria:
• Current control, oral examination (30%)
• Final control (control measure, exam), written-oral form (70%)
• Final control (control measure, exam), written-oral form (70%)