Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Sensory Expertise of Food Products (курсовий проект)

Major: Business, Trade and Exchange Activities
Code of Subject: 6.076.01.E.83
Credits: 3
Department: Ecological Politics and Environment Protection Management
Lecturer: Assistant Professors of the department of entrepreneurship and ecological expertise of goods
Semester: 7 семестр
Mode of Study: денна
Learning outcomes:
• Knowledge about conceptual basics of examination of food products, legislative, regulatory and methodological expertise and peculiarities of customs examination of certain food groups;
• ability to organize and carry out the examination of food;
• the ability to choose the range of metrics for the customs examination of food;
• the ability to apply technology expertise in terms of exterior appearance, physical, technical, chemical parameters of food;
• Understanding about the skills of technical means of customs control of food.
Required prior and related subjects:
- Mathematics for Economists
- Fundamentals of marketing
- Fundamentals of management
- Fundamentals of entrepreneurship
- Chemistry
- Economy Commercial Activities
Summary of the subject:
Features food as objects of customs expertise, concept, purpose and objectives of the customs examination of food, the role and functions of chambers of commerce in shaping the regulatory basics of Customs expertise for foods, customs examination methods of food, information means of customs examination of food , technical means of the customs examination of food, technology of the customs examination of food, organization of customs examination of food, the order for determining assessment indicators of food safety,examination of documents concerning foods, documenting the results of the customs examination of foods.
Recommended Books:
1. Ємченко І. В. Експертиза товарів: Навч. посіб. /І.В. Ємченко, А.П. Батутіна, Укоопспілка; Львівська комерційна академія. — Л. : Видавництво Львівської комерційної академії, 2013. — 312с.
2. Ємченко І. В. Сенсорний аналіз : навч. посіб. / І. В. Ємченко, А. О. Троякова, А. П. Батутіна, М. Ю. Барна, М. М. Мартинюк, М. Я. Гавриляк. - Л. : Афіша, 2009. - 326 c.
3. Ємченко І. В. Аналіз ризиків митного контролю фальсифікованої та контрафактної продукції / І. В. Ємченко, О. З. Микитин // Вісник Львівської комерційної академії. Серія товарознавча. - 2014. - Вип. 14. - С. 22-26. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vlca_2014_14_6
4. Ємченко І.В. Методи і технічні засоби митного контролю. Підручник / І.В. Ємченко, А.П. Закусілов. – К.: Центр учбової літератури, 2007. – 432 с.
5. Ємченко І. В., Троякова А. О., Батутіна А. П., Барна М. Ю. Експертиза в митній справі та міжнародній торгівлі: Навч.-метод. посіб. для студ. спец. 7.050302 і 8.050302 «Товарознавство та експертиза в митній справі» денної та заоч. форм навч. / Укоопспілка; Львівська комерційна академія. — Л. : Видавництво Львівської комерційної академії, 2010. — 132 с.
6. Кузьмін О.Є. Митна справа: навч. посібник-практикум / О.Є.Кузьмін, О.Г.Мельник, О.Ю.Григор’єв, А.О.Босак, К.О.Дорошкевич, А.В.Тодощук, М.Г.Книш, О.О.Маслак; За аг.ред.проф.О.Є.Кузьміна. — Київ: Каравела, 2014. — 232 с.
7. Гребельник О.П. Митна справа. Підручник / О.П. Гребельник. — К.: Центр учбової літератури, 2014. — 472 с.
8. Експертиза товарів: Опорний конспект лекцій для студ.спец.7.050301, 7.050302, 7.050303 всіх форм навчання / Укоопспілка. Львівська комерційна академія / Ірина Володимирівна… Ємченко (уклад.). — Л. : Видавництво ЛКА, 2012. Ч. 1: Загальнотеоретичні основи експертизи товарів. — 56 с.
9. Настюк В.Я. Норми митного права: теорія і практика застосування. Монографія / В.Я. Настюк. Харків: Факт, 2003. - 215 с.
Assessment methods and criteria:
- The current control (30%) are workshops, oral interviews and test;
- The final control (70%) is a credit.