Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Урочистості з нагоди посвячення першокурсників у студенти Львівської політехніки

1 вересня 2016 року на майдані поблизу IV навчального корпусу (вул. Митрополита Андрея, 5) відбудеться урочиста церемонія посвячення першокурсників у студенти Національного університету «Львівська політехніка». Початок о 10 годині.

Для Львівської політехніки цей навчальний рік має одну важливу прикмету: він – ювілейний, адже невдовзі Університет відзначатиме 200 років від дня його заснування.

Завдяки зусиллям багатьох дослідників вдалося достеменно встановити, що справжньою датою народження Львівської політехніки слід вважати не 1844, а 1816 рік. Як переконливо свідчать архівні документи, родовід Університету розпочався зі створення у Львові Цісарсько-королівської реальної школи, коли австрійський імператор Франц І підписав 7 березня 1816 року відповідний декрет.

Встановлення фактичної дати народження Львівської політехніки, вся її 200-річна історія вводить навчальний заклад у десятку найстаріших технічних університетів Європи і світу.

Цьогоріч дружна і згуртована політехнічна родина поповнилася 9,5 тисячами студентами:

  • 4000 навчатимуться на магістрів та спеціалістів;
  • 4000 освоюватимуть програму бакалаврату;
  • 1500 прийшли в Університет із коледжів.

Відрадно, що серед поповнення Львівської політехніки велика когорта золотих та срібних медалістів, переможців всеукраїнських та міжнародних учнівських олімпіад.

За підсумками цьогорічної вступної кампанії університет увійшов у чільну трійку найкращих вітчизняних ВНЗ за кількістю поданих заяв абітурієнтів та отримали найбільшу кількість додаткових місць держзамовлення.