Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

На стажування до Канади: зустріч із науковим співробітником IBM Canada професором Олександром Романком

Третьокурсники бакалаврату всіх спеціальностей мають шанс потрапити на тримісячне стажування до одного з 60 університетів Канади. Це відбуватиметься у рамках урядової програми Mitacs Globalink. Про це студентам Львівської політехніки розповість старший науковий співробітник компанії IBM Canada, професор університету у Торонто Олександр Романко на зустрічі, яка відбудеться 11 вересня в аудиторії 217 головного корпусу. Початок о 13:45.

Особливість цієї програми в тому, що до неї можуть долучитися студенти практично всіх спеціальностей – інженерних і природничих наук, інформаційних технологій, хімії, математики, соціальних, гуманітарних. Уже дев’ять країн світу мають практику участі у програмі. Десятою стане Україна. Вимог до кандидатів небагато – достатньо бути студентом третього курсу й мати академічний бал понад 80. Офіційний тест з іноземної кандидатам складати не доведеться – рівень знання мови перевірятиме керівник проекту під час співбесіди у Skype. Упереваж треба знати англійську, однак знавці французької можуть потрапити на стажування до французькомовного керівника.

Оскільки програма в Україні діятиме вперше, то організатори не можуть спрогнозувати, який буде конкурс серед учасників. Із досвіду інших країн – це 10 осіб на місце. За умовами міжнародної ініціативи дослідницьких стажувань у Канаді Mitacs Globalink, учасники стажування працюють над своїми науково-дослідницькими проектами під керівництвом провідних професорів. Крім 40 годин тижневого дослідження, кожен студент матиме індивідуальну програму конкретного університету – участь у семінарах, заняттях із професійного розвитку, зустрічі з бізнес-середовищем тощо. До того ж, студентові це все обійдеться безоплатно – переліт, проживання, візові витрати покриває Mitacs. Також передбачено стипендію на поточні витрати. Щоб перемогти і стати учасником програми, треба підготувати потрібні документи до 18 вересня й довести свою користь у конкретному проекті. Плюсом стане попередня участь у подібних ініціативах, стажування в українській компанії чи робота за фахом. Учасники програми в майбутньому зможуть отримати стипендію на магістратуру в канадському університеті.
 

Ірина Мартин, тижневик «Аудиторія»
 

Докладніше про програму Сanada's Mitacs Globalink Research Internship Program for Ukraine – на Порталі можливостей Львівської політехніки.

Приєднані файлиРозмір
Афіша125.38 KB