Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Зустріч Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава з академічною спільнотою та студентами Університету

5 грудня 2017 року з ініціативи Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» та Народного дому «Просвіта» Львівської політехніки відбудеться зустріч Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава із академічною спільнотою та студентською молоддю, яка є продовженням спілкування з духовними лідерами, започаткованого в Університеті кілька років тому.

Цього разу діалог Глави Української Греко-Католицької Церкви з академічною спільнотою буде присвячений 30-річчю проголошення Декларації польсько-українського прощення та примирення. Нагадаємо, що 11–12 жовтня 2017 року в Римі пройшли заходи з відзначення цієї річниці. Ключовою ж подією стало вручення нагороди «Капітули польсько-українського поєднання», якою відзначають особистості та організації, що своєю діяльністю сприяють порозумінню між народами Центральної та Східної Європи. Першу таку нагороду вручено Папі Римському Івану Павлу ІІ, на могилі якого в Соборі Святого Петра 11 жовтня Глава УГКЦ Святослав Шевчук очолив молебень з нагоди 30-річчя першої зустрічі представників Синоду єпископів УГКЦ та єпископату Польщі, коли, власне, й була проголошена Декларація прощення та примирення.

– Нині, як ніколи, молодь є тим здоровим ядром нашого суспільства, з якого воскресає Україна. Переконаний, що оновлення нашого народу, держави та влади – справа ваших рук, якщо ви будете це чинити з чистим християнським сумлінням, – зазначив, звертаючись до молодих українців, Глава УГКЦ. – Адже справа примирення не є лише ідеєю, але й справжнім духовним рухом, котрий розпочався в Римі 30 років тому.

Натомість директор Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою Ірина Ключковська в очікуванні цієї зустрічі підкреслює:

– Для нас дуже важливо усвідомити та глибоко зрозуміти цю ідею й почати втілювати її у життя. Кожен має робити це на своєму місці, спілкуючись і взаємодіючи з академічними, молодіжними та громадськими середовищами.

Місце зустрічі – Актова зала головного корпусу Університету (вул. С. Бандери, 12). Початок о 12:00.

За додатковою інформацією звертатися за тел. 258-01-51, 258-01-61 чи на e-mail press@miok.lviv.ua.

Приєднані файлиРозмір
Афіша302.68 KB