Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Зустріч студентів-новаторів «Мейкерство: відкрий всесвіт ідей в собі» у Львівській політехніці

14 листопада 2017 року в Національному університеті «Львівська політехніка» відбудеться зустріч студентів-новаторів «Мейкерство: відкрий всесвіт ідей в собі».

Місце проведення заходу – аудиторія 217 головного корпусу Львівської політехніки (вул. Ст. Бандери, 12). Початок о 16:00.

Хто такі мейкери? Що вони роблять? Як їх рух поширився світом?

Рух мейкерів сягає корінням у часи середньовічних ремісників і винахідників Нового часу. Після індустріалізації і появи масового виробництва в ХІХ–ХХ століттях індивідуальне виготовлення речей відійшло на периферію, ставши долею ювелірів та рідкісних приватних кравців. Стало простіше купити дешеві фабричні речі, ніж витрачати сили і час на їхнє виготовлення своїми руками.

Інтерес до ремесел відновився у США лише в 1950-х роках. У цей час країна переживала економічний бум, середній клас обростав житлом і автомобілями, а все це вимагало належного догляду та ремонту. При цьому у нижчих класів виникла потреба самостійно збирати предмети споживання, недоступні їм за ціною. Так у словнику американців з’явився новий вираз: DIY – Do It Yourself («Зроби сам»).

Віднедавна мейкери та їхня надихаюча концепція «Зроби сам» активно захоплюють і українські терени. Кому цікаво дізнатися більше про спільноту незалежних, відвертих і сміливих – приходьте на анонсовану зустріч та відкрийте всесвіт ідей у собі!

Спікери зустрічі: Ярослава Яковлєва – культуролог, STEAM-викладач, продюсер Lviv Mini Maker Faire, та Дмитро Донченко – студент, викладач технічної студії «Винахідник», голова ГО «Територія Ініціативної Молоді». А ще на учасників очікує особливий гість-мейкер.

Вхід вільний.

Захід відбувається в підтримку другої виставки-ярмарку Lviv Mini Maker Faire 2, що пройде 25 листопада в Центрі Митрополита Андрея Шептицького (вул. Козельницька, 4).

Докладніше – на сайті Lviv Mini Maker Faire

Приєднані файлиРозмір
Афіша257.75 KB