Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Відкриття міжнародної виставки студентських творчих робіт «10 років пленерів у Хелмно над Віслою»

11 травня 2018 року в Національному університеті «Львівська політехніка» відбудеться відкриття міжнародної виставки «10 років пленерів у Хелмно над Віслою». В експозиції представлять кращі творчі роботи студентів архітектурних шкіл Республіки Польща та Інституту архітектури Львівської політехніки. Присутнім буде презентовано також каталог виставки.

Місце проведення заходу – хол перед Актовою залою головного корпусу Університету (вул. Ст. Бандери, 12). Початок о 10 годині.

Як розповідає організатор виставки, доцент кафедри дизайну та основ архітектури Ореста Ремешило-Рибчинська, ця експозиція впродовж останніх двох років «гостювала» у 10 польських вищих навчальних закладах, зокрема Варшави, Кракова, Щеціна, Катовіц, Любліна, Лозді. Саме там відбувалися студентські пленери у 2005–2015 роках.

На відкриття виставки буде присутня делегація магістрату Хелмна над Віслою у складі Тетяни Ситої (секретар мерії), Магдалени Людвіквської (директора Центру обслуговування освітніх закладів), Вальдемара Пйотровскі (радника міського бургомістра), Вікторії Гаєвської (працівниці уряду Хелмна), Мірослава Гаєвскі (вчителя середньої школи № 1 у Хелмні). Прибудуть також представники Інституту архітектури Варшавської політехніки професор Мірослав Ольшевскі, доктори Міхал Суффчинські та Марек Зярковскі. Передбачена присутність представників Генерального консульства Республіки Польщі у Львові.

Цього року студенти-архітектори Львівської політехніки на запрошення бургомістра міста Хелмна поїдуть на ювілейний ХІV пленер. Кожен його учасник упродовж 10 днів виконує роботи, одну з яких згодом подасть на конкурс. Переможці за рішенням журі отримають нагороди, а також каталоги кращих робіт.

Починаючи з 2004 року й до нині незмінним керівником студентських груп Львівської політехніки є саме Ореста Ремешило-Рибчинська. За цей час майже 140 студентів мали змогу ознайомитися з чудовим польським містом Хелмном на Віслою, який вважають перлиною поморської готики. Неодноразово львів’яни перемагали на цих пленерах. На відміну від української делегації керівники польських вишів скеровують на пленер кращих студентів і повністю фінансують захід. На жаль, наші студенти й викладачі їдуть на пленер за власні кошти...