Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Відкриття нової ІТ-лабораторії на кафедрі комп’ютеризованих систем автоматики Львівської політехніки

5 березня 2018 року на кафедрі комп’ютеризованих систем автоматики Інституту комп’ютерних технологій, автоматики та метрології відбудеться відкриття сучасної ІТ-лабораторії. Це ще один крок до поглиблення тісної співпраці між Національним університетом «Львівська політехніка» та Асоціацією «Львівський кластер інформаційних технологій та бізнес-послуг».

Місце проведення заходу – V навчальний корпус Університету (вул. Ст. Бандери, 28а), ауд. 605. Початок о 14 годині.

Як розповідає завідувач кафедри комп’ютеризованих систем автоматики професор Адріан Наконечний, ріст ІТ-компаній в Україні безпосередньо пов’язаний із наявністю висококваліфікованих фахівців, які розробляють продукти з високою доданою вартістю. Оскільки львівський ІТ-ринок нині стрімко розвивається, він потребує все більше таких фахівців. З огляду на це Львівський кластер інформаційних технологій та бізнес-послуг розпочав роботу щодо поліпшення ІТ-освіти. Йдеться, зокрема, про спільний із Львівською політехнікою проект ІТ Expert, який дає змогу студентам почути лекції найкращих львівських ІТ-фахівців. Серед важливих складових цього проекту варто виділити розробки у сфері Інтернету речей.

Враховуючи потребу в таких фахівцях, Львівська політехніка розпочала освітню програму «Системна інженерія «Інтернет речей» у рамках спеціальності «Комп’ютерні науки». Підготовка студентів, яка розпочалася у вересні 2016 року на кафедрі комп’ютеризованих систем автоматики у співпраці з фахівцями Львівського ІТ-кластеру, повною мірою адаптована до потреб потенційних роботодавців.

Запуск цієї програми активно і предметно підтримали ректор Університету професор Юрій Бобало, керівник Львівського ІТ-кластеру Степан Веселовський, фахівці Львівської ІТ-школи «LITS», а також відомий український підприємець, науковець та економіст, співзасновник і президент корпорації SoftServe, голова правління Асоціації «Інформаційні технології України» Тарас Кицмей. Саме цей один із найвідоміших вітчизняних ІТ-фахівців найбільше долучився до створення анонсованої лабораторії. Він профінансував ремонт приміщення для неї та поставив сучасне обладнання на загальну суму понад півмільйона гривень.

– Ми консолідуємо свої зусилля для того, аби в міру можливостей змінити ситуацію у освітній ІТ-сфері на краще, – наголошує Тарас Кицмей. – В Україні багато талановитої молоді, тому наше завдання – розвивати її творчий та лідерський потенціал, створюючи для цього нове освітнє середовище.

До речі, напередодні, 3 березня 2018 року, кафедра комп’ютеризованих систем автоматики за участю керівників ІТ-фірм та компаній, викладачів і студентів, а також майбутніх абітурієнтів та їхніх батьків проведе День відкритих дверей. Місце проведення – ауд. 217 головного корпусу Університету (вул. Ст. Бандери, 12). Початок об 11 годині. За довідковою інформацією звертатися за телефонами 258 24 64, 258 21 97.