Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Діти Президента України читали книгу «Життя – Тобі…», презентовану МІОК Львівської політехніки

17 вересня 2015, 14:13
МІОК Львівської політехніки

Дружина та діти Президента України взяли участь в акції «Книжка від зірки», де прочитали уривки з книги «Життя – Тобі…», презентованої Міжнародним інститутом освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» на цьогорічному Форумі видавців. Подія відбулася 11 вересня 2015 року у Львівському національному музеї ім. Андрея Шептицького у рамках Дитячого Форуму видавців.

Розпочинаючи захід, Марина Порошенко зазначила, що книга «Життя – Тобі…» для неї є особливою, адже в ній представлені зворушливі есе та вірші дітей з усіх регіонів України, в тому числі з окупованих територій, а також з Греції, Іспанії, Норвегії, Польщі, Португалії і Франції. Опубліковані твори перемогли в однойменному Міжнародному літературно-мистецькому конкурсі, що був організований МІОКом спільно з норвезько-українською громадською організацією «Maidan Norway» під егідою Міністерства освіти і науки України. Діти – Олександра, Євгенія та Михайло Порошенки – прочитали вибрані твори з книги.

«Книга «Життя – Тобі…», за словами Ірини Ключковської, директора МІОКу, – це документ епохи України ХХІ століття, думки й оцінкові судження дітей, які вже завтра керуватимуть державою, розбудовуватимуть нашу країну. Окрім цього – це цінне першоджерело для аналізу і висновків, які ми всі повинні зробити». «Цю книгу неможливо читати без сліз. Наскільки діти відчувають те, що відбувається в Україні… Знання допоможуть будувати країну. Сподіваюсь, що в діточок буде краще майбутнє», – зазначила перша леді України Марина Порошенко.