Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Добра справа від студентів: ІНПП відновив роботу Центру безоплатної правової допомоги населенню

17 листопада 2015, 17:57
Катерина Гречин, тижневик «Аудиторія»

Після невеликої перерви знову відновив свою роботу Центр безоплатної правової допомоги населенню, який працює при Інституті права і психології Львівської політехніки, що на вул. Театральній.

Створюючи Центр, ректорат університету і керівництво інституту мали на меті допомогти майбутнім правникам, які навчаються на трьох кафедрах – цивільно-правових дисциплін, адміністративного та інформаційного права й кримінального права і процесу, – не лише досконало знати теоретичну юриспруденцію, а й у ході навчання отримати добру практичну підготовку з надання правової допомоги населенню.

– Вважаю, що форма залучення студентів до практичного навчання себе виправдовує і дає позитивні результати, – каже заступник директора інституту професор Олексій Остапенко. – Про цю роботу звітуємо не лише перед керівництвом інституту, а й перед обласним управлінням юстиції. Найчастіше за допомогою до нас звертаються люди, які шукають роботу, чи яких приватні власники незаконно звільнили з роботи. Студенти четвертого курсу і магістри допомагають у правовому полі владнати сімейні, спадкові справи, ті, що стосуються інтелектуальної власності. У Центрі проходять практику лише зацікавлені в ній особи. При цьому, вони мають певну свободу, щоб, даючи правові консультації відвідувачам, могли відчувати себе господарями ситуації. З ними завжди працює й викладач, який спершу сам вивчає проблему, а тоді передає її конкретному виконавцю. Трапляється, що студент відразу не може дати негайної відповіді, тоді відвідувач приходить ще раз.

Зараз більшість студентів четвертого курсу інституту проходять навчальну практику саме у Центрі безоплатної правової допомоги населенню. З понеділка до четверга з 15 до 17 години (окрім канікул) кожен охочий може отримати у них кваліфіковану правову консультацію.