Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

На черговому засіданні Ради Товариства «Просвіта» Львівської політехніки обговорили важливі питання

4 листопада 2015, 14:18
Ярослава Величко, Рада Товариства «Просвіта» Львівської політехніки

На черговому засіданні Ради Товариства «Просвіта» обговорювали актуальні питання. Передусім – про участь у виборах до місцевих рад. Оскільки до Товариства за підтримкою не зверталася жодна політична сила, а «Просвіта» своїх представників не висувала, то обласна рада Товариства обмежилася лиш тим, що не рекомендувала підтримувати політиків і партії, які заплямували себе корупційними чи антиукраїнськими діями.

Рада заслухала звіт про використання зібраних доброчинних коштів (опубліковано на сторінці «Просвіти» в інтернеті, а також у ч. 30 «Аудиторії»). Збір пожертв на потреби поранених бійців, які лікуються у Львівському військовому госпіталі, та на подарунки до свята Миколая дітям з родин загиблих військових і Небесної Сотні у Політехніці триватиме й надалі. Зокрема, просять кафедри та інші підрозділи університету взяти по одній такій родині і надати їй адресну допомогу або організувати подарунок від св. Миколая.

Серед найближчих заходів, які запланувала «Просвіта» Політехніки, – підготувати фото- і відеоматеріали про Голодомор в Україні з використанням сучасних технологій, щоб охопити якнайбільше число студентів, викладачів і працівників.

До річниці створення Товариства (8 грудня) ухвалили провести вечір пам’яті політв’язня радянського режиму, педагога, письменниці й активної просвітянки Ірини Калинець.

Очільник Товариства Христина Бурштинська рекомендувала головам комісій ради при складанні планів роботи на 2016 рік врахувати насамперед дві важливі дати: 150-річчя Михайла Грушевського і 160-річчя Івана Франка.

Члени переговорної групи доповіли присутнім просвітянам про результати зустрічі з проректором Р. Коржем і ректором Ю. Бобалом щодо реорганізації музею історії Політехніки, про досягнуте порозуміння, вислухали слушні пропозиції членів ради і пообіцяли донести їх до керівництва університету.