Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Першокурсникам уже розповіли як скласти сесію: в ІТРЕ організували тренінг для студентів-початківців

1 жовтня 2015, 14:01
Наталія Павлишин, тижневик «Аудиторія»

Нещодавно активісти профбюро Інституту телекомунікацій, радіоелектроніки та електронної техніки організували тренінг для першокурсників – «Як скласти сесію». Таку практику активісти запровадили ще минулого року, але збирали студентів незадовго до початку сесійного періоду. Цьогоріч вирішили, що першокурсників потрібно морально готувати вже і негайно.

– На наш тренінг прийшли не лише студенти-початківці, цікаво було й старшокурсникам. Ми ділилися власним досвідом успішного складання екзаменів, розказували, як саме потрібно вчитися, щоб не залишати підготовку на останні дні. Робили акцент на структурі навчального процесу, розповідали як виставляються оцінки, як вчасно здавати лабораторні, практичні, які є запорукою допуску до іспитів, – розповів голова профбюро ІТРЕ, магістрант першого курсу Олександр Чижиков.

Зустріч відбувалася у формі діалогу. Студенти цікавилися, як нараховують бали на стипендію, як буде виглядати сесія без модульної системи.

– Першокурсникам ми пояснювали, що навчання в університеті суттєво різниться від шкільного. І лише від того, на скільки серйозно вони поставляться до навчання вже відтепер, залежатиме їхня успішність і можливість реалізуватися в майбутньому, – наголосив молодіжний лідер. – Окремо обговорили питання штрафних балів для тих студентів, які мешкають у гуртожитках. Розповідали за що їх можуть виселити з гуртожитку.

Згодом цю інформацію поширюватимуть у соцмережах, щоб охопити якомога більшу аудиторію.