Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Питання хімічної галузі – на часі: в Університеті відбулася Міжнародна наукова конференція APCTOS2

12 листопада 2015, 13:54
Ірина Мартин, тижневик «Аудиторія»

ІІ Міжнародна наукова конференція «Актуальні проблеми хімії та технології органічних продуктів APCTOS2», що відбулася у Львівській політехніці, приурочена до ювілею кафедри технології органічних продуктів.

З цієї нагоди до Львівської політехніки прибули науковці не лише з України (наукових установ Львова, Києва, Івано-Франківська, Дніпропетровська, Донецька), а й з Польщі, Німеччини, США. Серед учасників – члени-кореспонденти НАН України – Степан Кучмій і Валерій Зажигалов, а також випускники нашого університету, які тепер працюють за кордоном – Андрій Воронов (професор кафедри покриттів і полімерних матеріалів Державного університету Північної Дакоти, США), Андрій Піх (професор інституту технічної та макромолекулярної хімії RWTH Аахенського університету, Німеччина), Володимир Супрун (професор, завідувач лабораторії гетерогенного каталізу Інституту технічної хімії університету Лейпціг, Німеччина).

Учасники у пленарних та секційних засіданнях говорили про проблеми сучасного фотокаталізу, його досягнення та перспективи, перспективи та проблеми синтезу та застосування каталізаторів окиснення та альдольної конденсації на носіях, нові підходи до створення каталітичних систем – розглянули синтез каталізаторів на основі мікрогенів та перспективи їхнього застосування у промисловості. Обговорили питання підвищення рівня техногенної безпеки експлуатації підземних трубопроводів, віброкавітаційного очищення води від органічних та біологічних забруднень тощо. Працювали секції «Сучасний каталіз: тенденції розвитку та застосування в технологічних процесах», «Функціональні олігомери і полімери: синтез, модифікація і властивості», «Зелена хімія та екологія». Були і стендові доповіді.

Позаяк конференція приурочена до 50-річчя створення кафедри технології органічних продуктів, то її завідувач професор Зорян Піх під час відкриття зробив екскурс в історію кафедри, а проректор з наукової роботи Наталя Чухрай нагородила працівників кафедри грамотами та дипломами університету.