Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Старий рік минає, Новий наступає: 2015-й приніс Видавництву Львівської політехніки чимало досягнень

30 грудня 2015, 12:10
Видавництво Львівської політехніки

То був непростий рік – для нашого Видавництва, авторів, читачів. Непростий рік для нашого міста – втім, Львів отримав нещодавно статус Міста літератури ЮНЕСКО. І це зобов’язує львівських видавців ще більше.

На загал то був дуже непростий рік для країни і її громадян. Напевно, попереду теж дуже багато складнощів. Але ж ми всі вистояли! І заслуговуємо на те, щоб у порозі Нового року озирнутися на той, що минув, і переконатися: у 2015 було чимало доброго.

Мовою цифр. У 2015 році у Видавництві Львівської політехніки видано 127 книжок, зокрема 8 підручників, 75 навчальних посібників, 31 монографію, 13 довідкових видань. Видано 19 тематичних випусків Вісника Національного університету «Львівська політехніка». Побачили світ 9 наукових журналів, з них 8 англомовних. Сталим успіхом користуються наші збірники тестових завдань для абітурієнтів, поточних семестрових контролів, вступників на рівень магістра: цього року ми перевидали 25 збірників тестів для магістрів.

Мовою досягнень. З-поміж дев’яти переможців у цьогорічному Конкурсі монографій, підручників, навчальних посібників авторів – науковців Львівської політехніки вісім – книжки нашого Видавництва. Видавництво Львівської політехніки здобуло три відзнаки у конкурсі «Найкраща книга 22 Форуму видавців». Наше видання – книга Андрія Содомори «Батькова рука» – перемогло в конкурсі Львівської міської ради на підтримку україномовного книговидання.

Мовою звичайного людського спілкування. Ми весь рік працювали «назустріч» нашим читачам. Влаштовували зустрічі з авторами. Оновлювали нашу мережу книгарень. Знайомилися з першокурсниками і дарували їм дисконтні картки на придбання книжок. Влаштовували акції зі знижками і розпродажами. Мужньо витримували і спеку, і холоднечу на ярмарках просто неба. Щоденно наповнювали наш сайт видавничими та іншими новинками. Спілкувалися через фейсбук-сторінку.

Мабуть, варто відпровадити Старий рік з усмішкою і словами вдячності. Ми свідомі того, що в Новому році теж не буде просто. То бажаємо і собі, і нашим Авторам і Читачам – витривалості у випробуваннях, наполегливості у праці, вірності – на обраному полі діяльності. Нехай книжковий 2016 тішить нас і дивує.