Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Студенти і викладачі Золочівського коледжу Львівської політехніки підкорили найвищу вершину України

30 вересня 2015, 11:11
Золочівський коледж Львівської політехніки

Щороку студенти і викладачі Золочівського коледжу Національного університету «Львівська політехніка» подорожують у різні куточки України. 26–27 вересня 2015 року здійснено похід на Говерлу. Програмісти коледжу разом із викладачами вирішили підкорити найвищу вершину України.

Є кілька маршрутів сходження на гору, причому вони значно відрізняються за складністю. Маршрути незначно відрізняються за протяжністю, їхня довжина становить від 10 до 16 кілометрів, а висота підйому – від 1150 до 1350 метрів. Цьогоріч було обрано так званий «маршрут для чайників», для першого підняття на Говерлу це найоптимальніший варіант. Але який би маршрут не був, необхідно враховувати, що сходження на Говерлу потребує доброї фізичної підготовки, адже йти вгору доводиться багато кілометрів. Ми піднялися на Говерлу приблизно через 3 години.

Незважаючи на складність підйому і несприятливі погодні умови, представники Золочівського коледжу піднялися на Говерлу приблизно за 3 години. Крім того, ще встигли відвідати Яремче та Галич.