Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

У Львівській політехніці говорили про досягнення в галузі інформаційно-комунікаційних технологій

24 листопада 2015, 16:54
Прес-служба Національного університету «Львівська політехніка»

Учасниками нещодавньої Міжнародної конференції «Нові досягнення в галузі інформаційно-комунікаційних технологій», крім представників Національного університету «Львівська політехніка», були науковці Сеульського університету (Південна Корея), Шльонського політехніки (Польща), Дрезденського технічного університету (Німеччина) та Політехнічного університету Туркменістану. Організував і провів науковий захід Інститут телекомунікацій, радіоелектроніки та електронної техніки Львівської політехніки.

Учасники зібрання обговорили новації, які з’явилися останнім часом у сфері телекомунікаційних технологій і які впроваджуються в інформаційно-комунікаційних мережах, а також сформулювали вимоги до фахівців на програмне забезпечення мереж і системне адміністрування таких мереж.

Участь у конференції взяли кілька відомих підприємств, що працюють у цій сфері. Цікавими, зокрема, були доповіді представників компанії «МТС-Україна» про технологічно-високошвидкісний інтернет-доступ за стандартом 3G, компанії PR Specialist at Lohika про технології тестування і вимоги до ІТ-фахівців.

Представник фірми Cisco Systems розповів про програмно-керовані інформаційні сервіси, а доповідач від компанії ІТ Architect of SoftServe поділився досягненнями в системному адмініструванні інфокомунікаційних мереж.

Про залучення студентів до ІТ-проектів йшлося у доповіді компанії Lviv IT Cluster, а координатор Національного контактного пункту програми «Горизонт 2020» Іван Кульчицький розповів про основні пріоритети конкурсів на 2016–2017 рік в галузі інформаційно-комунікаційних технологій.

Наступну подібну конференцію планують провести під егідою Міжнародного союзу інженерів-електриків та електроніків (ІЕЕЕ).