Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

У Львівській політехніці нагородили студентів і викладачів Інституту енергетики та систем керування

23 грудня 2015, 14:34
Прес-служба Національного університету «Львівська політехніка»

22 грудня 2015 року в актовій залі головного корпусу Львівської політехніки у межах проекту «Стипендіальний фонд ім. Ю. Бочкарьова» компанії ДТЕК відбулося вручення премій за наукові досягнення в галузі енергетики.

Премії отримали чотири студенти Інституту енергетики та систем керування Національного університету Львівська політехніка: Юрій Турківський, Іван Наконечний, Тарас Боровець та Мар’ян Дембіцький. Серед викладачів у номінації «За прогрес» нагороду отримав Андрій Зіновійович Музичак, а у номінації «За заслуги» нагороджено доктора технічних наук Ореста Юліановича Лозинського. Переможців визначала Вчена рада Університету.

Директор департаменту зі сталого розвитку ДТЕК Вікторія Гриб розповіла, що ДТЕК спільно з провідними технічними вишами України реалізує проект «Стипендіальний фонд ім. Юрія Бочкарьова» з 2012 року. Він створений на згадку про видатного вченого Юрія Бочкарьова, який зробив значний внесок у розвиток енергетики, а також для стимулювання якісної вищої освіти у сфері енергетики в Україні. Проект має дві складові: стипендіальна програма для кращих студентів, що навчаються у сфері енергетики, і щорічна премія кращим викладачам у сфері енергетики. Гостя наголосила, що рада співпраці з Львівською політехнікою і вважає, що лише поєднання теорії і практики дасть плідні результати.

Також свої вітання зі святом і подяку за співпрацю висловили проректор з науково-педагогічної роботи Олег Давидчак і завідувач кафедри теплотехніки, теплових і атомних електричних станцій Йосиф Мисак. Спогадами про Юрія Бочкарьова поділився його однокурсник професор Анатолій Журахівський.

У межах цього заходу в Університеті відбулась виставка дитячих малюнків за темою «Дитячий погляд на атомну енергетику». В конкурсі брали участь діти з львівського Навчально-реабілітаційного центру для дітей з вадами зору «Левеня». За свої старання діти отримали подарунки від Святого Миколая.