Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Викладач Інституту архітектури Львівської політехніки Олександра Дида творить «В’язані фантазії»

30 листопада 2015, 17:22
Прес-служба Національного університету «Львівська політехніка»

Нещодавно у Львівському Будинку архітектора (Порохова вежа) відбулася персональна виставка викладача кафедри архітектурного проектування Інституту архітектури Львівської політехніки Олександри Диди «В’язані фантазії». Високу оцінку її творчості дали колеги, зокрема завідувач кафедри архітектурного проектування професор Микола Габрель.

Роботи, представлені на виставці, створені впродовж 2011–2015 років та виконані в оригінальній техніці текстильної пластики. Автор ніби ліпить форму з ниток, покладаючись винятково на свої відчуття. Поряд із картинами також представлені авторські ляльки, в основу виготовлення яких покладено народний принцип ляльки-мотанки, котрий молода мисткиня творчо інтерпретувала. Виставка «В’язані фантазії» ніби занурює глядачів у затишний і м’який світ, в якому реальність стає казкою, а казка матеріалізується.

Кілька слів про авторку. Вона народилася 1988 року у Львові в родині архітекторів. Навчалася у Львівській академічній гімназії. Інститут архітектури Львівської політехніки закінчила з відзнакою, захистила кандидатську дисертацію. Нині викладає на кафедрі архітектурного проектування Університету.