Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

17 листопада – свято найдрайвовіших: Львівська політехніка відсвяткувала Міжнародний день студента

24 листопада 2016, 15:47
Наталія Павлишин, тижневик «Аудиторія»

Свято найдрайвовішої частини людства – студентів – завжди переповнене цікавими заходами, акціями, флеш-мобами. Чимало з них уже стали традиційні і важко собі уявити 17 листопада без цих подій. Отож, трохи про те, як цьогоріч львівські спудеї відзначали своє свято в університеті та на загальноміському рівні.

У Львівській політехніці святкові заходи розпочалися вже зранку. Тих, які поспішають на нульову пару і рвуться до навчання, коли значна частина їхніх колег ще додивляється сни під теплими ковдрами, вітали представники студентського самоврядування. Саме активісти Колегії студентів і аспірантів прийшли до університету ні світ, ні зоря, щоб прикрасити вхідну браму синьо-жовтими кульками і бути напоготові творити святковий настрій.

Упродовж дня політехніки проводили декілька святкових акцій. Як і кілька років поспіль, молодь закопала капсулу зі своїми мріями біля четвертого навчального корпусу. А також на площі перед цим корпусом провела два флеш-моби. Політехніки встановили ще один студентський рекорд – відтворили найпопулярнішу комп’ютерну, ну і телефонну, гру «Змійка» та сформували цифру 200, яка символізує ювілей альма-матер.

Святкування відбувалися не лише на загальноуніверситетському рівні, а й в окремих інститутах і навіть кафедрах. Так студенти кафедри менеджменту організацій ІНЕМ для своїх викладачів підготували інтелектуальну гру «Що? Де? Коли?» (на світлині). Всі запитання так чи інакше стосувалися історії та сьогодення Львівської політехніки. Було все, як у справжній грі: команда студентів 4 – 5 курсів попередньо підготувала тринадцять секторів, у кожному з яких – особливе запитання у формі відео чи фото; була й чорна скринька і музичні паузи. За результатами гри, абсолютну перемогу – 7 – 0 здобула команда викладачів. У подарунок від своїх студентів вони отримали фігурку сови, як символ мудрості.

Завершився святковий день в університеті фіналом студентського фестивалю «Осінь Політехніки». Цьогоріч перемогу здобула абсолютно молода команда, яка вперше вийшла на сцену – «ІАПО» (ІАПО). Другими стали багаторічні фаворити – «Свої» (ІХХТ), а третє місце посіла команда, учасники якої теж кілька років поспіль перебувають на верхівках фестивальних рейтингів, – «Робота на дому» (ІГДГ).