Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Голова НАЗЯВО презентував у Львівській політехніці проект Стратегічних напрямів діяльності Агентства

29 грудня 2016, 10:34
Національний університет «Львівська політехніка»

27 грудня голова Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти Сергій Храпатий разом із членами Агентства Сергієм Курбатовим та Сергієм Бондарчуком були присутні на засіданні Вченої ради Національного університету «Львівська політехніка».

За дорученням Першого заступника Голови Комітету ВР України з питань науки і освіти Олександра Співаковського Сергій Храпатий вручив почесні грамоти Голови Верховної Ради України Андрія Парубія науково-викладацькому колективу Університету, а також презентував проект Стратегічних напрямів діяльності Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти.

До ключових аспектів подальшої роботи Агентства належить:

  • оцінка якості вищої освіти, контроль Агентства за внутрішніми системами якості вищої освіти вищих навчальних закладів, а також забезпечення безперервного професійного розвитку фахівців, які беруть участь у оцінці якості та акредитації;
  • акредитація освітніх програм,
  • розроблення новітніх стандартів вищої освіти щодо відповідності їх реальним потребам ринку праці,
  • заходи щодо забезпечення якості підготовки науковців, запровадження е-декларування та процедур щодо дотримання академічної доброчесності,
  • міжнародна діяльність, зокрема входження Національного агентства до Європейської асоціації із забезпечення якості вищої освіти.

Національний університет «Львівська політехніка» не випадково був обраний для першої презентації Стратегії Агентства, адже Університет є одним з флагманів у науковій, інноваційній та новаторській діяльності. А потужний науково-викладацький склад Львівської політехніки користується неабияким авторитетом та зберігає лідерські позиції як серед вітчизняної наукової спільноти, так і на міжнародній арені. Тому, на думку голови Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, позитивна оцінка Стратегії з боку керівництва і колективу Львівської політехніки є напрочуд важливою для подальшої діяльності Агентства та виконання поставлених завдань та цілей.