Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Інженерні змагання – геніальні ідеї та цікаві проекти: на EBEC-2017 у Львові перемогли команди ІТРЕ та ІМФН

2 грудня 2016, 09:56
Наталія Павлишин, тижневик «Аудиторія»

А що ви знаєте про мистецтво рівноваги і абсолютного спокою, коли довкола все аж закипає від роботи і часу до фінішу змагань залишається щораз менше? Впродовж трьох днів можна було спостерігати, як студенти-політехніки буквально з будівельного сміття створюють макети «розумного будинку», в якому автоматично відкриваються жалюзі, вмикається світло, вимірюється вологість повітря.

Таким було завдання у категорії Team Design цьогорічних локальних Інженерних змагань EBEC-2017 у Львівській політехніці, які традиційно проводить одна із найпрогресивніших студентських організацій BEST, локальний осередок якої діє в нашому університеті.

– Завдання в категорії Team Design цьогоріч значно важче, ніж у попередні роки (надала компанія Diacom – провідна на ринку автоматизації та диспетчеризації України). Воно за складністю таке ж, як на національному рівні змагань. І, справді, учасники були шоковані, коли побачили завдання і список матеріалів, із яких мають його створити. Та вже наступного дня трохи оговталися і почали працювати. Вони мали три дні на те, щоб створити проект і підготуватися до його презентації англійською мовою. Взагалі всі завдання були іноземною, бо, якщо з технічного боку наші студенти досить сильні, то щодо знання англійської мови в них, на жаль, гірше. Коли відбуваються змагання на міжнародному рівні (цьогріч пройдуть у місті Брно, Чехія), то наші команди недобирають балів якраз через неналежний рівень англійської мови, – зазначив головний організатор локальних Інженерних змагань EBEC-2017 у Львівській політехніці четвертокурсник ІТРЕ Володимир Процкий.

Досить складними були завдання і в категорії Case Study. Щодня команди «ламали голови» над досить глобальними проблемами. Так, уже в перший день політехніки працювали над питанням утилізації відходів Грибовицького сміттєзвалища. Наступний день не був простіший: за кілька годин студенти мали запропонувати цікаві варіанти модернізації пакування продуктів харчування. В останній день змагань команди брали «мозковим штурмом» проблему транспортування великих зв’язок електропроводки на виробництві.

– До змагань завжди долучається досить багато студентів. Деякі команди з року в рік беруть участь в EBEC. Та цього разу охочих випробувати свої здібності було в півтора раза більше. Нам довелося проводити відбіркові тестування та співбесіди: передовсім визначали технічні можливості, добрий рівень англійської мови і психотип учасників. Тож, унаслідок цього, в кожній категорії було по десять команд, – розказала відповідальна за зв’язки з громадськістю третьокурсниця ІНЕМ Марта Капериз.

Отож, цьогорічними переможцями, які продовжать змагання на національному рівні в Києві, в категорії Team Design стала команда студентів ІТРЕ New Take (Мар’яна Чернош, Валентин Присяжник, Сергій Тітков, Констянтин Мироненко), а в категорії Case Study – команда студентів ІМФН Natural Selection (Максим Філіпов, Уляна Галкіна, Євген-Сергій Роман, Андрій Дацків).