Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Лекція у віршах: в Інституті права та психології Львівської політехніки провели унікальне заняття

21 листопада 2016, 14:46
Тарас Гарасимів, професор ІНПП Львівської політехніки

В Інституті права та психології для студентів-правників І курсу у рамках викладання навчальної дисципліни «Історія держави і права» провели унікальну лекцію на тему «Держава і право в період Козацької України».

Винятковість полягала у тому, що її прочитав у віршованій формі відомий журналіст – доктор філологічних наук, професор кафедри ЖЗМК Зіновій Васильович Партико. Лекція ґрунтувалася на основі ексклюзивного видання Валентина Северинюка «Козацька «Іліада».

Композиційно лекція складалася із «Зачину», чотирьох частин (Роздоріжжя, Січ, Пробудження, Сагайдачний; Передгроззя, Хмельницький, Переяслав; Руїна, Мазепа, Полтава, Конституція; Зашморг, Колії, Калнишевський, Перекотиполе) та епілогу «Нащадки». У лекції використано багатий український фольклорний матеріал – народні пісні, думи, балади, прислів’я, приказки, які органічно вплетено у канву віршованого тексту; згадано імена понад 400 діячів української та багатьох інших культур; наведено цитати з десятків літературних і документальних джерел.