Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Львівська політехніка налагоджує співпрацю з німецькими партнерами

30 грудня 2016, 16:20
Прес-служба Львівської політехніки

Нещодавно ректор Національного університету «Львівська політехніка», голова Ради ректорів Львівщини професор Юрій Бобало відвідав місто Ерфурт, столицю Тюрингії – однієї із 16 земель Федеративної Республіки Німеччини. В ході візиту він підписав угоду про співпрацю із Торгово-промисловою палатою Ерфурта.

Ця державна установа займається, крім розв’язання низки економічних питань, навчанням та стажуванням кадрів на підприємствах регіону, а також інших країн, куди «заходять» німецькі інвестиції.

За словами посла України у ФРН Андрія Мельника, який брав участь у переговорах, промисловці Німеччини останнім часом повернулися обличчям до нашої країни, насамперед Галичини.

Масштабна угода між Львівською політехнікою і Торгово-промисловою палатою Ерфурта передбачає стажування викладачів та студентів Університету, зокрема коледжів, на підприємствах Тюрингії з тим, щоб майбутні інженери, техніки та кваліфіковані робітники могли успішно працювати на підприємствах з німецькими інвестиціями.

У переговорах і підписанні угоди взяли участь прем’єр-міністр землі Тюрингії Бодо Рамелов, голова правління Торгово-промислової палати Ерфурта професор Геральд Грузер та проректор з науково-педагогічної роботи Львівської політехніки Роман Корж.