Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Львівська політехніка придбала безпілотний літальний апарат за півмільйона гривень

7 вересня 2016, 12:13
Юлія Ліщенко, газета «Високий Замок»

Як повідомляє сайт «Наші гроші. Львів», Національний університет «Львівська політехніка» 1 вересня 2016 року підписав договір з ТОВ «КМС» на постачання безпілотного літального апарату за 471,78 тис. грн. Про це повідомляє Вісник державних закупівель.

Згідно з умовами закупівлі, апарат повинен бути обладнаний цифровою фотокамерою (від 36 мегапікселів) з двома об’єктивами (з фокусною відстанню 25 мм та 35 мм). Робоча висота польоту має бути від 80 до 700 м, крейсерська швидкість – від 65 до 85 км/год., мінімальна тривалість польоту – 40 хв. Радіус керування польотом апарату становитиме не менше 5 км.

– Це обладнання використовують для підготовки фахівців у галузі фотогеометрії, аерознімальних робіт, – розповів «ВЗ» директор Інституту геодезії Національного університету «Львівська політехніка» Корнилій Третяк. – Раніше для практичних занять студентів ми орендували пілотований літак АН-2. Тепер виникли фінансові труднощі. Світ уже перейшов на безпілотні літальні апарати. Тому ми придбали безпілотний літальний апарат УХ-5. Купили його за пільговою ціною – близько півмільйона гривен. На ринку він коштує 50 тисяч доларів. Апарат проводить аерофотознімання місцевості для створення карт. Це вже другий безпілотний літальний апарат, який купує Львівська політехніка. Перший придбали торік, але він морально застарів. Новий літальний апарат – нова версія попереднього. Апарат маємо отримати впродовж 60 днів від дати укладання угоди.