Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Львівська політехніка візьме участь в українсько-європейському проекті з підвищення енергоефективності вишів

22 грудня 2016, 16:01
За матеріалами порталу Освіта.ua

Між Україною та Європейським інвестиційним банком підписано угоду про залучення коштів, які будуть спрямовані на допомогу українським університетам ефективно використовувати енергоресурси.

Реалізація проекту відбуватиметься за рахунок різних заходів і робіт, спрямованих на енергозбереження та оптимізацію управлінських процесів енергоспоживання. За його підсумками університети-учасники мають досягти найвищих освітніх та дослідницьких стандартів, покращити власну матеріальну базу та значно знизити рівень енергоспоживання.

У Міністерстві освіти і науки України зазначають, що проект буде розділено на 2 етапи: заходи з енергоефективності у 147 будівлях 7 університетів та придбання обладнання наукових лабораторій для університетів, що будуть обрані відповідно до критеріїв ЄІБ.

Участь у першому етапі проекту візьмуть Національний університет «Львівська політехніка», Полтавський національний технічний університет імені Кондратюка, Чернігівський національний технологічний університет, Сумський державний університет, Національний педагогічний університет імені Драгоманова, Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут» та Вінницький національний технічний університет.