Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Надзвичайний і Повноважний посол США в Україні Марі Йованович зустрілася зі студентами Університету

31 жовтня 2016, 11:46
Прес-служба Львівської політехніки

Новий Надзвичайний і Повноважний посол США в Україні Марі Йованович здійснює ознайомлювальну поїздку регіонами України. Днями вона відвідала Львів та завітала до Національного університету «Львівська політехніка».

Пані Марі Йованович тепло привітав ректор Університету професор Юрій Бобало.

Надзвичайний і Повноважний посол США виступила з лекцією перед студентами Інституту гуманітарних і соціальних наук. Це не була класична лекція, радше відверта розмова. Нашу гостю цікавили погляди молодих українців на соціальні і політичні проблеми своєї країни. Вона уточнювала їхні відповіді на запитання щодо підвищених тарифів на комунальні послуги, ефективність субсидій тощо.

З особливим зацікавленням американський посол слухала розповіді студентів зі Сходу України, зокрема Маріуполя, Луганська та Криму, запевнивши присутніх, що США ніколи не визнає анексію Криму, окупацію частини Донбасу і не буде скасовувати санкції проти Росії.

Нагадаємо, в серпні цього року Марі Йованович змінила на посаді Надзвичайного і Повноважного посла США в Україні Джеффрі Пайєта. Вона народилася у Канаді. Має великий досвід дипломатичної роботи, зокрема, працювала американським послом у Вірменії та Киргизстані, у посольствах США у Лондоні та Москві. А десять років тому була заступником голови дипломатичної місії в Україні, тоді й уперше відвідала Львів.